Bildiri fırçası

Partisindeki ulusalcı-yenilikçi kavgası nedeniyle zor günler geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert bir uyarı da Deniz Baykal'dan geldi: Barış ve Demokrasi bildirisi hakkında farklı farklı konuşuyorsun...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 01:57
Bildiri fırçası

İÇİNDEKİLER

CHP'de ulusalcılarla yenilikçiler arasındaki restleşme zirve yaptı. İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal'ı evinde buluşturdu. Önceki akşam yemeğinde bir araya gelen halef ve selef, CHP'nin geleceği hakkında konuştu. Ancak yemekli toplantıya Baykal'ın sert uyarıları damga vurdu.

KILIÇDAROĞLU SESSİZ KALDI
Baykal'ın partide yeni bir krize yol açan Barış ve Demokrasi bildirisini bazı CHP milletvekillerinin de imzaladığını hatırlatarak, "Bildiriyi imzalayanlar sizin bilginiz dahilinde yapıldığını söylüyor ama grup konuşmanızda tam tersi mesaj veriyorsunuz. Farklı yerlerde farklı konuşuyorsunuz" dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun bu konuda sessiz kaldığına dikkat çekildi. Yemekte ayrıca CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a yakınlığıyla bilinen milletvekilleri Engin Altay, Rıza Yalçınkaya, Ercan Cengiz, Yıldıray Sapan, Metin Lütfi Baydar da hazır bulundu. Bu arada dün bir basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, yenilikçilere eleştirilerde bulundu.