Bayrak coşkusu

Cumhurbaşkanı Gül, Muş'u ziyaret etti... Şehir, Gül'ü bayraklarla karşıladı. Hatta bir vatandaş, balkonunda bayrak olmasına rağmen uzattığı sepetle birkaç Türk bayrağı daha istedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2013 Güncelleme 19 Nisan 2013, 02:02
Bayrak coşkusu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yıllar sonra Muş'a gelen ilk cumhurbaşkanı olması nedeniyle coşkuyla karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül'ü Muş Havaalanı'nda karşılayanlar arasında BDP Muş Milletvekili ve aynı zamanda Meclis İdare Amiri Sırrı Sakık da bulundu. Sakık, Cumhurbaşkanı Gül'ün programlarında yanından ayrılmadı.

EVLENEBİLECEK MİYİM?
Gül'ün Valiliğe gelişinde, Valilik Binası'nın karşısında bulunan apartmandan "Barış süreci bitince sevdiğimle evlenebilecek miyim?" diye gençler pankart açtı. Gül daha sonra belediyenin balkonundan vatandaşları selamladı. Kentin her noktasındaki Türk bayrakları, sürecin halk tarafından da ne kadar istendiğini bir kanıtı oldu.



ÇAY OCAĞINDA SOHBET
Bu arada Muş Valiliği yakınlarında bir teyze, balkonunda Türk bayrağı olmasına rağmen ikincisi için sepeti aşağıya uzattı. Görevliler de, Türk bayrağını teyzeye hediye etti. Bir çay ocağında programına ara veren Gül, Muş'un ileri gelenleri ile bir süre sohbet etti ve çözüm sürecinin Türkiye'yi çok daha büyüteceğini söyledi.

KARDEŞLİK PEKİŞECEK
Cumhurbaşkanı Gül, Muş'ta önemli açıklamalarda bulundu: Biz büyük bir milletiz, biz çok büyük bir devletiz. Elbette büyük milletlerin farklıları olacaktır. Ama farklılıklarımızı sıkıntı olarak görürsek tehdit olur. Bizler huzur, barış, kardeşlik, bunlar her insanın fıtratında olan kelimelerdir, vasıflardır. Biz de hepimiz birbirimizin kardeşiyiz. Vatan toprakları hepimizindir. Hepimiz birbirimize eşitiz. Çözüm süreci, kardeşliğimizi daha da pekiştirecek."

HER YERDE AY-YILDIZ
* Balkonda Türk bayrağını alan Muşlu teyze, çok mutlu olduğunu söyledi. Gül'ün geleceğini öğrendiğinde, balkonuna Türk bayrağı asmaktan gurur duyduğunu da söyledi.

* Muş, dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Kentin dört bir yanı Türk bayraklarıyla doldu.