Kabine sürprizi

Başbakan Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerin, "Kabinede bir değişiklik var mı? sorusuna şu cevabı verdi: Arkadaşlar, her an her şey olabilir."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2013 Güncelleme 12 Ocak 2013, 00:36
Kabine sürprizi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, son derece başarılı geçen Afrika ziyaretinin dönüşünde uçaktaki gazetecilerin sorularını yanıtladı... Başbakan Erdoğan, "Kabinede bazı bakanların değişeceği konuşuluyor. Doğru mu?" sorusuna "Her an her şey olabilir. İsterseniz o isimleri verin, yardımcı olun" cevabını verdi. Gazeteciler, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin" sözleri üzerine Başbakan, "Allah Allah... Arkadaşlar, bir kez daha tekrar ediyorum her an her şey olabilir" dedi. Afrika'daki konuşmalarınızdan Avrupa'daki sömürgeci geçmişi olan ülkeler rahatsız olurlar mı?" şeklindeki bir soruya ise Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'li cevap verdi:

FRANSIZ SOYKIRIMLARI
Valla beni ilgilendirmiyor. Sarkozy, kaç yıl bize çile çektirdi? Biz hep sabır dedik. Sarkozy, Senegal'e geldiğinde, 'Tarihe dönelim' diyor. Böyle büyük bir hakaret olabilir mi? Bu ne demektir? Yani Fransa'da ne kadar Senegalli, Tunuslu, Cezayirli olursa olsun, bunlara geçmişte soykırım uygulayan sizlersiniz."

UÇAKTA PASTA KESTi
Erdoğan, 10 bin feette Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Gazetecilerin yıpranma hakkına ilişkin TBMM'de yürüyen süreç için de "Hayırlı olsun" diyen Erdoğan, gazeteciler için uçakta pasta kesti.