Büyük hedef

Başbakan Erdoğan, Konya'da 2071'in somut hedefini açıkladı: Türkiye, Osmanlı, Selçuklu derecesine ulaşacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Aralık 2012 Güncelleme 17 Aralık 2012, 02:05
Büyük hedef

İÇİNDEKİLER

AK Parti Kongresi'nde "2071" yılına ilişkin ilk açıklamasını yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, 58 eserin açılışını yaptığı Konya'da, 2071'in somut hedefini ortaya koydu. Erdoğan'ın mesajları şöyle:

İLK 10'DA:
2023'te ilk 10'a gireceğiz. 2071'de, Türkiye Selçuklu'da, Osmanlı'da ulaştığı dereceye yeniden ulaşacak. Gelişmiş ülkeler küresel finans krizini ağır şekilde yaşarken biz Türkiye olarak istikrarlı şekilde yürümeye devam ediyoruz.

EN AZ 3 ÇOCUK OLMALI:
Bizler 2071'i göremeyebiliriz. Özellikle gençlere, bekar olanlara sesleniyorum. Evleneceksiniz. İnşallah 2071'in neslini siz yetiştireceksiniz. Onun için her gittiğim yerde en az 3 çocuk diyorum. Bak daha fazla olmalı, altında olmamalı.

BURSLAR ARTACAK:
Yıl başından itibaren öğrencilerimizin burs ve kredisini daha da artırıyoruz. Biz buyuz. Ama bunu göremeyenler yok mu, var. Gözleri var görmezler. Kulakları var duymazlar. Dilleri var hakkı, hakikati konuşamazlar. Allah'ın izniyle, milletimizin güven, desteğiyle, hayır dualarıyla Türkiye kararlı bir şeklide yoluna devam ediyor. Bizler bu kararlılıktan vazgeçmeyeceğiz.

'OYUNA GELMEYELİM'
SABRIMIZI KORUYACAĞIZ:
28 Şubat'ta ödenen bedeli en iyi Konya biliyor. Anadolu'nun ortasında kendi yağıyla kavrulan Konya sanayisine 28 Şubat'ta çok ağır darbe indirmek istediler. Ama Konya da diğer şehirler de darbelere göğüs gerdi, sabretti ve hem Türkiye'yi büyütmeye hem de demokrasiyi yüceltmeye devam etti. Aynı şekilde bizler bu sabrımızı koruyacağız.

ALLAH İÇİN SEVELİM:
Ne olur birbirimizi Allah için çok sevelim. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla prim vermeyelim. Biz enerjimizi burada harcamayalım. Enerjimizi dışarıya harcayalım. Bizi ayırmak, bölmek isteyenlere asla kulak asmayalım. Çünkü bu ülkede bizim yapacağımız daha çok şeyler var. Bizi kıskananlar var, onların oyununa gelmeyelim diyorum. İnanıyorum ki bu oyunu bozacağız. Fakat birlik, beraberlik içinde gidişimizi kıskananlara en güzel cevabı sizler birlik, beraberlik içinde bugüne kadar hep sandıklarda verdiniz. Bundan sonra da vereceksiniz.

'PRİM VERMEYİZ'
YENİ BEDELLERE İZİN YOK:
Bu ülkeye, bu millete, Konya'ya, Konya gibi şehirlerimize yeni bedeller ödetilmesine, yeni faturalar yüklenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Güneydoğu'da Doğu'da bizleri Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle birbirine düşürmeye çalışmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevmeye devam edeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.

SEMAZEN DESENLİ ATKI
Başbakan Erdoğan, açılış töreninde Konyalılar'a seslenirken, Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı semazen desenli kaşkol taktı. Yeşil renk üzerine beyaz desenli kaşkolların halka dağıtımı sırasında ise izdiham yaşandı. Başbakan'ı dinleyenler arasında Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteciler de vardı.


Yahya BOSTAN