Ata'ya koştuk

Türkiye'de dün saat 09.05'te hayat durdu... 81 ilde vatandaşlar, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yılında tören alanlarına koştu... Anıtkabir'de de tarihi izdiham yaşandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2012 Güncelleme 11 Kasım 2012, 00:00
Ata’ya koştuk

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, ölümünün 74. yılında Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 81 il, KKTC ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenlerle anıldı. Türkiye'de saatler 09.05'i gösterdiğinde, kelimenin tam anlamıyla hayat durdu. Bayraklar yarıya indirildi. Yollarda araçlarını durduran ve dışarı çıkan vatandaşlar, 2 dakikalık siren sesleri eşliğinde saygı duruşunda bulundu. Atatürk için, son nefesini verdiği Dolmabahçe Sarayı'nda anma töreni düzenlendi. Atatürk'ün yatağında bu yıl askerlerin yerine polisler nöbet tuttu.

NOTLAR... NOTLAR...
Anıtkabir'e yürüyenlere polis yardımcı olmaya çalıştı.
Yürüyüşe sivil toplum örgütler, dernekler ve üniversitelerden katılım gerçekleşti.
Bolu'da 10 Kasım Törenleri çerçevesinde programa katılan 80 yaşındaki Emine Teyze, şiir okumak isteyince Bolu Valisi, bu isteği geri çevirmedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatı sebebiyle Atatürk Havalimanı'nda da bir dakikalığına zaman durdu.
Konak Belediyesi, dünyada ilk defa 2 bin 400 gönüllüyle Atatürk portresi çizdi.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu Gençlik Kolları üyesi 50 genç, Atatürk için 12 saat boyunca saygı nöbeti tuttu.