Ülkeyi çift başlı yönetmiyoruz

Başbakan, 'Ulus'taki barikatları Köşk mü kaldırttı' sorusuna şu cevabı verdi: Bu ülkeyi çift başlı sistemle yönetmiyoruz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2012 Güncelleme 31 Ekim 2012, 03:02
Ülkeyi çift başlı yönetmiyoruz

İÇİNDEKİLER

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gündeminde 29 Ekim yürüyüşleri vardı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı olaylı Cumhuriyet yürüyüşüne dikkat çeken Erdoğan, "Birinci Meclis'in önüne cebren ve hileyle girmek, Cumhuriyete sahip çıkmak değildir. Sokakları terörize edenleri gördük. Biz 2071'e hazırlanmanın hayalini kuruyoruz, bunlar ise ülkeyi 89 yıl geriye götürmenin peşinde" dedi. Başbakan Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen tenis turnuvasında bakanları ıslıklayanları ise "Terörist holiganlar" diye nitelendirdi ve ekledi: "Ulus'taki zihniyet ile Sinan Erdem'deki zihniyet aynıdır."

'GÖREVLERİMİZ BELLİDİR'
Er
doğan, Almanya ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. Başbakan, "Ulus'taki barikatların kaldırılma emrinin kim tarafından verildiği" sorusuna, "Barikatların kaldırılmasıyla ilgili talimatım olmadı. Cumhurbaşkanı'nın ise böyle bir talimat vermiş olacağını düşünmüyorum. Bu devleti çift başlı bir yapıyla yönetmedik. Benim ve Cumhurbaşkanı'nın görevi bellidir" yanıtını verdi.

GÜL'DEN BDP'YE: SİZ DE İNİSİYATİF ALIN

Resepsiyonun önemli bir gündem maddesi de 50. gününe gelen ölüm oruçları oldu. BDP'li Sırrı Sakık, Hasip Kaplan ve bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Gül'e cezaevlerindeki son durumu anlattı. Gül, yaşananları kaygıyla izlediğini belirterek, ölüm oruçlarının durdurulması için BDP'ye de görev düştüğünü vurguladı. Gül, "Bir an önce açlık grevinde olanlara bu işe son vermeleri çağrısı yapıyorum" dedi. BDP'li Sakık ise Gül'ün samimiyetine inandığını belirtti.

KOMŞU AKIN ETTİ
Cumhuriyet'in 89'uncu yıldönümü, dış temsilciliklerde de büyük coşkuyla kutlandı. Yunanistan'ın başkenti Atina'daki kutlama ise adeta konuk akınına uğradı. Yunanlılar, tarihi Zappion Sarayı'nda verilen resepsiyona akın etti. Davette, yaklaşık bin kişi vardı. Yunan Hükümeti'ni ise resepsiyonda aralarında dışişlerinin de bulunduğu 4 bakan temsil etti. Uzun kuyruklar oluşturan konuklar, Atina Büyükelçisi Kerim Uras ile eşi Zeynep Uras'a tebriklerini sundu.

SPORTİF İLGİ
Fenerbahçe'den ayrılan Alex de Souza, Türk milletinin bu özel gününü unutmadı. Efsane futbolcu, Brezilya Büyükelçiliği'nde düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonuna katıldı. Büyükelçi Ersin Erçin ile Türk bayrağı önünde fotoğraf çektirdi. Gecede bol bol döner yiyip Türkiye ile hasret giderdi.

YÜRÜYÜŞE SORUŞTURMA
Ankara
Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki gün yapılan "Seferberlik Yürüyüşü" ile ilgili Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan soruşturma başlattı. Savcılık, emniyet ve RTÜK'ten olaylarda çekilen görüntüleri istedi. Savcılık ve emniyet görüntüleri inceleterek yaralanmalara neden olan kişileri tespit edecek. Savcılığın, görüntülerinin incelemesi sonrasında hazırlayacağı tespitlerle "kasten yaralama", "görevli memura mukavemet" ve "kamu malına zarar" suçlarından soruşturmayı yürüteceği öğrenildi. Ayrıca vekillerin de görüntülerin izlenmesinin ardından soruşturmaya dahil edilebileceği öğrenildi.

Alper YURTSEVER- Aliye ÇETİNKAYA - Hazal ATEŞ