Liderler zirvesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2012 Güncelleme 01 Ekim 2012, 01:58
Liderler zirvesi

İÇİNDEKİLER

AK Parti Kongresi'ne 200'e yakın yabancı konuk katıldı. Misafirler arasında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani ile Hamas Lideri Halid Meşal da vardı. Birçoğu konuşma yaptı. En büyük alkışı ise Erdoğan'a, "Sen İslam aleminde de lidersin" diye seslenen Meşal aldı.



MISIR CUMHURBAŞKANI MUHAMMED MURSİ: Kardeş Türkiye ile birlikte hareket ederken, Filistin ve Suriye'nin sıkıntılarını göz ardı edemeyiz.

IRAK KÜRT BÖLGESEL YÖNETİM BAŞKANI MESUD BARZANİ: Türk ya da Kürt, bir başkasının hayatını kaybetmesi bizi gerçekten acıtıyor. Bu bölgede yaşayan halklar olarak birbirimize el uzatmalıyız. Bütün Kürtler süreci desteklemeli. Kan dökülmesinin son bulması için elimizden gelen ne varsa Erdoğan'a yardımcı olmaya hazırız.

HAMAS LİDERİ HALİD MEŞAL: Ey kardeşim Erdoğan, Allah'a şükret sana çok şey verdi. Sen buna layıksın. Sen İslam aleminde de bir lidersin.

IRAK CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI TARIK HAŞİMİ: Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İslam dünyası Davos'taki duruşunuzu unutmayacak.

KIRGIZİSTAN DEVLET BAŞKANI ALMAZBEK ATAMBAYEV: 10 yıl önce 100 milyon dolar kredi bulamayan Türkiye şimdi IMF''ye 5 milyar dolar borç verecek.



iŞTE O KONUKLAR
Kongreye katılan yabancı konuklardan bazıları şunlar:
Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi
Kazakistan Meclis Başkanı Yardımcısı Nurlan Nigmatulin
Sudan Devlet Başkanı Yardımcısı Ali Osman Muhammed Taha
KKTC Başbakanı İrsen Küçük
Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic
Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov
Bosna Hersek Eski Devlet Başkanı Haris Sladjzic
Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder
Pakistan eski Başbakanı Yousaf Raza Gilani
Tunus Hareket Lideri Rashid Al-Ghannushi
AB Parlamenteri Jan Zahradil
Maldivler Adhaalath Partisi Genel Başkanı Dr. Mohamed Muizzu.



USTALARI UNUTMADI
AK Parti Kongresi, detaylarıyla da hafızalara kazındı. İşte onlar:
Kongrenin güvenliği için Ankara'da 2 bin 500 polis görevlendirildi.
Parti yönetimi, kendi belirlediği pankartlar dışında pankart açılmasına izin vermedi.
Kongreyi izlemeye gelen engelli vatandaşlar için de 3 özel loca düzenlendi. Davetli engelliler, görevliler tarafından özel olarak karşılandı.
Erdoğan, konuşmasına Sezai Karakoç'un, "Sevgili ey sevgili en sevgili uzatma dünya sürgünüm benim" şiiriyle başladı. Daha sonra Arif Nihat Asya'nın "fetih", M. Akif Ersoy'un "Çanakkale şehitleri" isimli şiiriyle seslendi.
Salonda geçen hafta hayatını kaybeden Neşet Ertaş'ın türküleri yayınlandı. Erdoğan bir ilki gerçekleştirdi, konuşmasını yarıda keserek salondakilere "Bir sürpriz yapacağım" dedi ve Aşık Veysel'in "Uzun ince bir yoldayım" isimli türküsünü dinletti.