Temenniler bizi ilgilendirmiyor

Başbakan Erdoğan, Pakistan'da tutuklu vekil Haberal'la ilgili beklentiler hakkında konuştu: Temenniler olabilir ama bizi alakadar etmiyor. O vekil hapisteyken aday gösterildi."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2012 Güncelleme 23 Mayıs 2012, 01:55
Temenniler bizi ilgilendirmiyor

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Pakistanlı doktorların destek çıktığı Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın tutukluluğu hakkında açıklamalar yaptı.

KONU YARGIDA
Erdoğan, "Yargı ile ilgili olan bu konu hakkında şu anda dışarıdan içeriden bazı aktivistlerin şu veya bu kişilerin bu tür temennileri bizi pek ilgilendirmiyor ve alakadar etmiyor. Yargı bu konuda ne karar verirse herkes ona uymak durumundadır. Ne yazık ki, mensubu oldukları siyasi parti bu kişileri bile bile aday göstermiştir. Mesleki noktadaki taassupla bu iş ele alınırsa bu yanlış olur. Bize düşen sadece süreci izlemektir. Ve tabi Haberal milletvekilliği adaylığına dışarıda iken gösterilmiş değil, tutuklu durumdayken gösterilmiş bir şahıstır" diye konuştu.

TERCÜMAN EYVAH' DEDİ
Başbakan Erdoğan, Pakistan Başbakanı Gilani ile görüştü. Bir Türk atasözünden örnek veren Erdoğan, bayan tercümana, "Şunu iyi tercüme et: Kızım sana söylüyorum gelinim sen işit" dedi. Başbakanın konuşmasını "Eyvah" diyerek çevirmeye başlayan tercüman herkesi güldürdü.