Her kulüpte holigan var

Başbakan Erdoğan, olaylı derbiyi konuştu: F.Bahçe taraftarıyım ve kongre üyesiyim. G.Saray stadımızda şampiyon oldu. Tebrik etmeliyiz. Maalesef her kulüp taraftarında da holiganlar var."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2012 Güncelleme 16 Mayıs 2012, 01:44
Her kulüpte holigan var

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında olaylı sonuçlanan Fenerbahçe- G.Saray derbisi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açıklamalar yaptı:

Sadece taraftarı suçlamakla kimsenin sorumluluktan kaçamayacağı bir gerçek. Kulüplerin gerçekten samimi bu konularda oraya bir eğlence, adeta haftalık stresini atmaya gelen taraftarlarını tenzih ediyorum. Ama dünyada olduğu gibi ne yazık ki bizim içimize de holiganlar sirayet etmiş. Bu holiganlar ne yazık ki buraları adeta terör alanına çeviriyor. Ne yazık ki büyük bir çoğunluğunda var.

Sporda 3 netice var. Bunun üçüne de katlanacaksın. Ben bir Fenerbahçe taraftarıyım, hatta kongre üyesiyim. Şimdi kendi stadımızda Galatasaray şampiyon oldu. Tebrik edeceksin.

KÜFÜRDEN HİCAP DUYDUM
Şampiyon oluyor kupasını soyunma odasında vermek olur mu? 'Şiddeti Önleme Yasası'nı çıkardık. Aynı samimi tavrı tüm kulüplerden, futbolculardan ve özellikle taraftardan bekliyoruz.

Bayanların beni şaşkına çevirdi. Bayanların olduğu futbol maçındaki küfürlerden hicap duydum. Yarabbi nedir bu hal? Böyle bir şey olabilir mi...

AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKAR
CHP Genel Başkanı içinden gelenleri söyleyemiyor. Suriye konusunda dilinizin altındaki baklayı çıkarın Kılıçdaroğlu. Mertçe Suriye için ne demek istediğinizi söyleyin. Suriye yönetimine neden sempati duyduğunuzu çark etmeden cesaretle söyleyin.

BİZİM İÇİN TALİHTİR
Almanya'daki ödül törenine ilişkin tavrıyla CHP ve CHP genel başkanı farklı yerdedir. Böyle bir genel başkan CHP için maalesef talihsizliktir. Böyle biri genel başkan olabilir tabiki ama elbette lider olamaz. Bu başkan bizim için talihtir.