CHP'de kılıçlar çekildi!

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, Deniz Baykal ve bazı partilileri eleştiren Başkan Mustafa Akaydın'a tepki gösterdi

Giriş Tarihi 26 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 26 Nisan 2012, 21:33
CHP’de kılıçlar çekildi!

İÇİNDEKİLER

CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Erdem Armen, Hasan Gürsel Karabayır, Mustafa Karaman, Deniz Fırat Budak, Hüseyin Kazancı, Edip Kemal Bahadır ve Mehmet Remzi Sadi katıldı.

Belediye meclisindeki CHP grubunun sözcüsü Erdem Armen, Akaydın'ın, açıklamalarında kendilerini hedef aldığını savunarak, 3 yıldır engellendiğini iddia eden Akaydın'a, birçok konuda CHP grubu olarak destek verdiklerini belirtti.

Akaydın'ın, "Kendi ekibimle çalışmama izin vermediler" dediğini ifade eden Armen, "Başkanlığını yaptığı encümenin 5 atanmış bürokratını da kendi seçen ve bu sebeple de zaten encümen çoğunluğunu elinde bulunduran Akaydın acaba neyi ve nereleri gözlerden uzakta tutmak istemektedir, anlaşılamamıştır" ifadesini kullandı.

"BİZE GÖRE TESTİ KIRILMIŞTIR"
Kendilerinin ve partililerin Akaydın'dan özür beklentisinin olmadığını dile getiren Armen, "Ona göre artık silahlar çekilmiş, bize göre ise testi kırılmıştır. Takke düştükten sonra, Akaydın'ın hangi amaca hizmet ettiği ve bilinmeyenler gün yüzüne çıkacaktır" diye konuştu.

Akaydın'ın başka hedefleri olduğunu öne süren Armen, "(Sayın Akaydın CHP'ye ve Antalya'ya zarar veren bu gündem saptırıcı konuşmalarından acaba vazgeçer mi?) düşüncesini taşıdık. Ama belli ki onun susmaya niyeti yok. Başka hedefleri var ve bunlara ulaşmaya çalışmakta ve hedefleri için her şeyi mubah saymakta" dedi.

Belediyenin aldığı birçok kararın mahkemeden döndüğünü dile getiren ve son bir yıllık faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıyı hatırlatan Armen, Akaydın'ın, "Ben vicdan sahibi bazı AKP'li ve MHP'li meclis üyeleri sayesinde belediye başkanlığımı sürdürüyorum" yönündeki sözlerini eleştirdi. Mecliste 11 AK Parti'li üye olduğunu ve hepsinin ret oyu kullandığını ifade eden Armen, "Reddedilen faaliyet raporları İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturmaya alınır ve belediye başkanlarının görevden alınma süreci başlatılır. Böyle bir davranış içerisinde olsaydık belki de bugün görevden alınma süreci bakanlık tarafından başlatılmış olacaktı" diye konuştu.

KATI ATIKLARIN BERTARAF EDİLMESİNİ İÇEREN İHALE
Erdem Armen, tartışma konusu olan katı atıkların bertaraf edilmesini içeren ihaleye karşı olmadıklarına değinerek, son ihalede muhalefet şerhi koymalarının nedenlerini açıkladı.

İlk ihaleye iki firmanın katıldığını, bunlardan birinin 1 milyon 750 bin lira, diğerinin ise 1 milyon 720 bin lira kira teklifi verdiklerini belirten Armen, bu ihalenin rekabet koşullarının oluşmadığı gerekçesiyle Mustafa Akaydın tarafından onaylanmadığını söyledi.

Düzenlenen ikinci ihaleye katılan 5 firmadan 3'ünün teklif hazırlamadığını dile getiren Armen, iki firmadan ise birinin teklifinin uygun görüldüğünü, diğerinin ise evraklarında eksiklik olduğunun söylendiğini bildirdi.

Uygun görülen firmanın daha önceki ihalede ikinci teklifi veren firma olduğuna dikkati çeken Armen, "Zarf açıldı, 150 bin lira bir teklif var. 'Bu olmaz, artır' filan dendi, 160 bine çıktı. 160 bin lirada ihale kaldı" dedi.

Armen, ihaleyi onaylamaması için Akaydın ile görüştüklerini ve karara muhalefet şerhi koyduklarını ifade ederek, "1 milyon 750 bin liraya kadar çıktı daha önceki ihale, bunda 150 bin lira koyulmuş yıllık kira bedeli" diye konuştu.