Kılıçdaroğlu memurları kızdırdı!

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında kullandığı sözlere tepki gösterdi...

Giriş Tarihi 04 Nisan 2012, 00:00 Güncelleme 04 Nisan 2012, 16:44
Kılıçdaroğlu memurları kızdırdı!

İÇİNDEKİLER

Konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin dünkü Meclis grup toplantısında, Memur-Sen'le ilgili olarak 'gerçeğe aykırı ve iftira' niteliğinde sözler sarf ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin kendilerini şaşırtmadığını kaydeden Gündoğdu, "seçmen olmayı beceremeyen Kılıçdaroğlu'nun, parti genel başkanı olmayı becerip, iktidar olmayı becerememesinin nedenlerinin de bu şekilde ortaya çıktığını" kaydetti.

İktidar olmanın yolunun, Memur-Sen'e değil, iktidar partisine ve hükümete muhalefet etmekten geçtiğini dile getiren Gündoğdu, "Bunun bilincine varamayan, adayı olduğu seçimlerde kendisine oy veremeyen, yukarı çıkan merdivenden aşağıya inmeye çalışan Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidar adaylığı da bu saydıklarımız ışığında ciddiyetten uzaktır." ifadelerini kullandı.

Kamu görevlilerinin, toplu sözleşme hakkına 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumla kavuştuğunu hatırlatan Gündoğdu, şöyle devam etti: "Toplu sözleşmenin pakete girmesi için yoğun çaba sarf eden Memur-Sen, öncesi ve sonrası birçok çalıştay ve toplantı gerçekleştirmiş, sonuçlarını kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşmıştır. CHP dahil muhalefet partilerinin kol kola yürüdükleri konfederasyonların kamu görevlilerinin iş güvencesine son verileceği vehmiyle katılmaya cesaret edemediği Abant Çalıştayı'ndaki kararlı duruşuyla toplu sözleşmeyi anayasa değişikliği paketine dahil ettiren Memur-Sen'dir. Referandumda, biz 'toplu sözleşmeye de toplumsal sözleşmeye de 'evet' derken, hayır kitapçığı bastıran ve 'hayır' için çalışanlar bugün toplu sözleşmeye sahip çıkmak için yarışmaktadır. Bu vahamete CHP ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da hazin bir şekilde destek olmaktadır."

"TOPLU GÖRÜŞME PRİMİNİ, CHP İPTAL ETTİRDİ"

Toplu sözleşmenin anayasa değişikliği paketine girmesini sağlayan Memur-Sen'in, uyum yasalarına yönelik çok sayıda çalıştay yaptığını hatırlatan Gündoğdu, CHP'nin uyum yasalarının çıkması için bugüne kadar nasıl bir çaba sarf ettiğini sordu.

Gündoğdu, sendikalı kamu çalışanlarının Toplu Görüşme Primi'ni, bir konfederasyonun siparişi doğrultusunda Anayasa Mahkemesi'ne götürerek iptal ettirenin de CHP olduğunu vurguladı.

600 bine yakın üyesiyle Memur-Sen'in Türkiye'nin en büyük memur sendikaları konfederasyonu olduğunu hatırlatan Gündoğdu, "Toplu görüşme priminden aile yardımına, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadroya alınmasına, 4-C'lilerin mali ve özlük haklarının düzenlenmesine kadar 127 kalemdeki kazanımın altında Memur-Sen'in imzası vardır. Bilgiden yoksun, tarafsızlıktan uzak, el ele, kol kola yürüdüğü konfederasyonların söylemleriyle hareket eden bir Anamuhalefet Partisinin bu ülkeye verebileceği hiçbir şey yoktur." ifadelerini kullandı.

"14 yaşındaki oğlu ve 10 aylık torununu sigortalı yapan Kılıçdaroğlu'nun bugün başkalarına ahlak ve erdem dersi vermeye hakkının olmadığını" kaydeden Gündoğdu, "Yasamızın yürürlüğe girmesinden sonra gerçekleşecek toplu sözleşmede, kamu çalışanlarının hak ettiği kazanımların elde edilmesi için göstereceğimiz çabadan kimsenin bir şüphesi olmasın." açıklamasını yaptı.