Başbuğ'a ağır ceza

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında, 'Terör örgütü kurmak' suçundan iddianame hazırlandı. Başbuğ için istenen ceza ise, 'Ağırlaştırılmış müebbet'.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2012 Güncelleme 03 Şubat 2012, 01:42
Başbuğ’a ağır ceza

İÇİNDEKİLER

İnternet andıcı soruşturması kapsamında tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında 'Silahlı Terör Örgütü kurmak ve yönetmek' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianame, Özel Yetkili Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından, daha önce internet andıcı davasıyla birleştirilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasıyla birleştirilmek üzere 13 Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme heyetinin iddianameyi kabul etmesi durumunda, Başbuğ'un dava dosyası, 9 Şubat'ta duruşması yapılacak olan 15'i tutuklu 29 sanıklı İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilecek. Başbuğ, 5 Ocak 2011'de tutuklandığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden cezaevine götürüldüğü sırada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı, terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlandı. Takdir yüce Türk milletinindir" demişti.

27 NİSAN'A SORUŞTURMA
Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, 27 Nisan 2007 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yayınlanan 'e-bildiri' nedeniyle soruşturma başlattı... Savcılık, dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile birlikte görev yapan kuvvet komutanlarının ifadesine başvuracak. Soruşturma kapsamında cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki krizin perde arkasını da araştıracak olan savcılık, 28 Şubat süreci ile ilgili soruşturmasını sürdürürken, 27 Nisan e-bildirisiyle ilgili yapılan suç duyurularını da dikkate aldı. 27 Nisan soruşturmasını, 12 Eylül darbesiyle ilgili iddianameyi hazırlayan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin yürütüyor.

Veli SARIBOĞA