CHP'den tren hattının kapatılmasına tepki

CHP'li vekiller, hızlı tren yapılması nedeniyle Köseköy-Haydarpaşa arasındaki iki hattın birden kapatılmasına tepki göstererek, bu kararın birçok insanı mağdur edeceğini söylediler.

Giriş Tarihi 02 Şubat 2012, 00:00 Güncelleme 02 Şubat 2012, 15:18
CHP’den tren hattının kapatılmasına tepki

İÇİNDEKİLER

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, hızlı tren yapılması nedeniyle Köseköy-Haydarpaşa arasındaki iki hattın birden kapatılmasının birçok insanı mağdur edeceğini söylediler. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, günde 20 bin vatandaşın yararlandığı Köseköy-Haydarpaşa Garı arası bakım ve Yüksek Hızlı Tren adı altında kapatılmakta olduğunu söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ise "Köseköy-Gebze hattında yapılacak hızlı tren 160 km saat hıza uygun olacaktır. Bu da yüksek hızlı tren standartlarına uymuyor. Dünyadaki gelişmiş ülkelerde hızlı tren 500 km saat hızdadır. Biz hızlı trene karşı değiliz ama iktidar bir yanlışı düzeltirken iki yanlış yapıyor. Hat tamamen kapanıyor, üniversite öğrencileri günlük işe gidip gelenler mağdur oluyor. İki hattın birden kapatılmasına anlam vermek mümkün değil." diye konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da çocukluğunun yarısının trenlerde geçtiğini belirterek, "106 TL'lik yol masrafı 900 TL'ye çıkıyorsa bunda bir gariplik vardır. Her gün bu yolu kullanan insanlar mağdur ediliyor. Yanlış bir uygulama yapılıyor." dedi.