"Ne kadar şükretsek azdır"

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, depremden dolayı yaşanan dayanışmanın memnun ettiğini söyledi.

Giriş Tarihi 30 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2011, 19:58
Ne kadar şükretsek azdır

İÇİNDEKİLER

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, depremden dolayı yaşanan dayanışmanın memnun ettiğini söyledi. Kurtulmuş, "Türkiye'nin her yerinden yardım yapıldı. Ne kadar şükretsek azdır." dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği Divan Kurulu Toplantısı'na katıldı. Yeşilköy Wow Otel'de gerçekleşen toplantıda partililere seslenen Kurtulmuş, Van'da meydana gelen depreme değinerek, yaşanan acıyı yürüklerinde hissettiklerini belirtti.

Hayatlarını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Kurtulmuş, "Hepimizin, yüreklerinde Van ve Erciş depreminin acısını hissettiğimiz bir dönemdeyiz. Kaybettiğimiz bütün kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifa diliyorum. Ayrıca, yaralı olmasa bile depmemi atlatmış bütün kardeşlerimize, en az yaralanmış kardeşlerimiz kadar, bu depremin şokunu atlatabilmeleri için metanet diliyorum."

Türkiye'nin daha önce yaşamış olduğu Sakarya ve Gölcük depremlerini hatırlatan Kurtulmuş, yaşanan acının şokunu atmanın kolay olmadığını ifade etti. Kurtulmuş, "Geçmişte yaşanan depremlerden yara almadan kurtulan vatandaşlar bile uzun bir süre şoku üzerlerinden atamadı. Bu kardeşlerimize de dua ediyoruz ve bu şoku büyük bir metanetle atmalarını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz." dedi.

Yaşanan deprem dolayısıyla ortaya konulmuş olan dayanışmanın kendilerini memnun ettiğini belirten Kurtulmuş, "Türkiye'nin doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle herkes yardım kampanyasının içinde oldu. Gönlünden ne kopuyorsa onu yaptı. İnsanlar elindekini, avucundakini verdi. Türkiye'nin her yerinden yardımlar yapıldı. Ne kadar şükretsek azdır. Bu milletin ne kadar dayanışma gücüne sahip olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Van'da meydana gelen depremden herkesin ders alması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, Türkiye'nin vakit kaybetmeden bütün kurum ve kuruluşları ile bir daha bu kadar büyük yıkıntıların olmaması için elinden gelen gayreti ortaya koyması gerektiğini sözlerine ekledi. Kurtulmuş, daha sonra araçlara yüklenen yardımları Van'a uğurladı.