CHP'li muhalifler kongre istiyor

İstanbul il başkanlığına 15 ayda dördüncü atamayı yapan CHP'nin İzmir örgütünde de sular durulmuyor. İl Başkanı Tacettin Bayır'ın görevden alınacağı söylentileri artarken muhalif kanat harekete geçti.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 26 Eylül 2011, 13:48
CHP’li muhalifler kongre istiyor

İÇİNDEKİLER

Muhalif il delegeleri, CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmasa da Bayır'ı devirmek, yeni yönetimin atama yerine olağanüstü kongreyle belirlenmesi için yoğun bir ikna çalışması yürütüyor. Muhalif grubun öncülerinden olan eski milletvekili Abdürrezzak Erten, iç çekişmeler sebebiyle partinin İzmir'de oy kaybına uğradığını söylüyor.

CHP İl Başkanı Bayır'ı devirmek için imza kampanyasına hazırlanan muhalif il delegeleri, ikna turlarını tamamladı. Hareketin öncülerinden Erten, delegelerin büyük bölümünün ikna olduğunu belirtiyor. Kampanyada herhangi bir polemik yaşanmaması için milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarından imza istenmeyecek. Erten, delegelerde genel merkezin Tacettin Bayır'ı görevden alacağı beklentisi oluştuğunu söyledi. Bu konunun uzun süredir partide konuşulduğunu ifade ederek, "Görevden alınsa da alınmasa da il delegasyonu, olağanüstü kongre için kararını verdi. Tacettin Bey'in partiyi iyi yönetemediği algısı var. Genel merkez, mevcut yönetimi görevden alarak yeni bir atama yaparsa hiçbir şey değişmeyecek. İl delegasyonu, yeni yönetimin seçimle belirlenmesini istiyor." dedi.

'CHP, İZMİR'DE KAN KAYBEDİYOR'

Abdürrezzak Erten, CHP'nin İzmir'de iyi yönetilmediğini iddia ederek, il yönetiminin atamayla belirlenmesinin iç çekişmeleri bitirmediğini söyledi: "CHP, İzmir'de kan kaybediyor. Bu, kamuoyu sonuçlarında da ortaya çıkmış oldu. İl delegasyonumuzun kararı önemlidir. Bir an önce bu kan kaybının önüne geçilmesi gerekiyor. CHP, ideolojik ve yeniliklere açık bir partidir. Örgütlü bir partidir. Örgütü dışlayıp içerideki sorunları gidermezseniz başarı gelmez. Bütün enerjinizi parti içindeki mücadeleye verirseniz, parti kan kaybeder. Teşkilat arasındaki çekişme, birlikteliği engelliyor. İzmir'de yönetememe olayı var."