Şifre komploydu

Kopya ve şifre iddialarının hedefindeki ÖSYM Başkanı Prof. Ali Demir, 'Şifre komploydu. Bundan böyle tüm sorular insan eli değmeden hazırlanacak' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2011 Güncelleme 25 Eylül 2011, 01:21
Şifre komploydu

İÇİNDEKİLER

ÖSYM, 2012 yılından itibaren bambaşka bir çehreye kavuşacak! İşte bu iddianın sahibi, eleştiri oklarının hedefindeki isim ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir... ÖSYM kapılarını ilk kez TAKVİM'e açan Demir, yeni sistemin ayrıntılarını anlattı. Demir, "Artık ne şifre, ne kopya, ne de insan hatası olacak. Gelecek yıldan itibaren sorular insan eli değmeden, binlerce sorunun bulunduğu havuzdan bilgisayar tarafından rastgele seçilecek. Otomatik Sınav Sistemi, 2012'den itibaren tüm sınavlarda uygulanacak" dedi.

VİCDANIM RAHAT
Soru hazırlanan tüm bilgisayarların tek bir network'a bağlı olacağını, tüm kayıtların saniye saniye tutulacağını da belirten Demir, işlemlerin kripto ile saklanacağını ve dışarıdan bilgisayara girilse bile soruların okunamayacağını anlattı. Şifre ve kopya iddiaları ile ilgili de konuşan Demir, şunları söyledi: "Adaya özgü kitapçık birilerinin tezgahını bozdu. Bu kişiler, benim üzerimden saldırarak kaos yaratmak istedi, komplo kurdu. Vicdanım rahat. Tek bir aday bile haksızlığa uğrarsa istifa ederim."


Safure CANTÜRK