Tuğluk'tan Kürtler adına sert sözler

Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, "Emin olun ki bugün değilse yarın, yarın değilse bir başka gün, Kürtler, bu devletle bağını koparacaktır." dedi, siyasi kopuştan söz etti.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2011, 10:53
Tuğluk’tan Kürtler adına sert sözler

İÇİNDEKİLER

Barış ve Demokrasi Partisi Van İl Başkanlığı, 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle, Van'da miting düzenledi. Cumhuriyet Caddesi Beşyol kavşağında düzenlenen Mitinge Van Bağımsız Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Özdal Üçer, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Milletvekili Aysel Tuğluk, burada yaptığı konuşmada, "Bizi terörist ilan eden Başbakan'a diyorum ki işte biz barış için alanlardayız, barışlı haykırıyoruz. Siz tankların topların başında savaş emri verirken, biz barış haykırıyoruz." dedi. Tuğluk, "Bu savaşı planlayanlar birlikte yaşamamıza dinamit koymuşlardır, kamuoyu bunu böyle bilmelidir " değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan ve Hükümeti eleştiren Tuğluk, "Emin olun ki bugün değilse yarın, yarın değilse bir başka gün Kürtler bu devletle bağını koparacaktır. Duygusal kopuş eninde sonunda siyasal kopuşa götürecektir. Başbakan hükümranlık kurmak istiyor, Başbakan padişah olmak istiyor." dedi.

Silvan'da 13 askerin şehit edildiği olaya da değinen Tuğluk, Silvan olayının, savaşa gerekçe yapılmak için bilinçli olarak kurgulandığını iddia ederek, olayın PKK tarafından organize olarak planlanmadığını ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın siyasetini tamamen bitirme üzerine kurduğunu, ancak bitiremeyeceğini söyleyen Tuğluk, "Kürtler direnişlerinin sembolü olarak özerk sistemlerini kuracaklardır, bunu buradan ilan ediyorum" diye konuştu.

Başbakan'ın bir başka planı daha olduğunu ileri süren Tuğluk, Sri Lanka modeli ile toptan yok etme modelinin tartışıldığını, ancak bunun şimdilik kamuoyundan saklandığını iddia etti.

Cumhuriyetin kurulduğu 1920'lerdeki gibi günler yaşandığını anlatan Tuğluk, Kürtlerin inşa sürecinin dışında bırakılmak istendiğini iddia etti.

Oturma eylemi de yapılan miting, olaysız sona erdi.