DP'liler: AK Parti'ye oy vereceğiz

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde Demokrat Partili (DP) Belediye Başkanı Kadir Altunköse, "Yeni anayasa için Adalet ve Kalkınma Partisi'ne destek vereceğiz." dedi.

Giriş Tarihi 09 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 09 Haziran 2011, 14:02
DP’liler: AK Parti’ye oy vereceğiz

İÇİNDEKİLER

Altunköse, ilçedeki işadamı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla belediye meclis üyelerinin de kendisine destek verdiğini belirterek, "1980 ihtilali sonrası cuntanın yaptığı anayasa bize dar geliyor. Her kurumun kendi işini yapması için mücadele veren Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermeyi vicdani bir borç biliyorum." dedi. İmamoğlu Belediye Başkanı Altunköse, ilçede belediyeye ait düğün salonunda vatandaşlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Altunköse, buradaki konuşmasında, 12 Haziran'daki seçimin demokrasiyi savunan, 'Yeter söz milletindir' diyenler ile, "Herşeyi biz yaparız, kanunları biz yaparız, düzeni biz kurarız ve anahtar bizim elimizde olsun" diyenlerin seçimi olduğunu söyledi. 1980 ihtilalinin ardından yapılan anayasanın o günkü yönetime el koyan cunta tarafından millete dayatma ile kabul ettirildiğini söyleyen Altunköse, "O günkü şartlarda, dayatma neticesinde bize onaylattıkları anayasayı kabul etmiyoruz. İhtilallerden sonra cunta tarafından yapılan emrivaki anayasayla yönetiliyoruz. Bu elbise bize dar geliyor. Bu elbisenin rengini sevmiyoruz. Dikişini sevmiyoruz. Türk milletinin, elbisesini kendi yapması, kendi seçmesi lazım" dedi. Seçimlerden dolayı birçok aile, işadamıyla görüştüğünü milletin, memleketin bekası için bir konsensüs sağladıklarını anlatan Alturköse, "Ben değil biz olarak bir şeye karar verdik. Allah izin verirse pazar günü AK Parti'ye oy vereceğiz." diye konuştu.

"MENDERESLER ASILMASIN DİYE"

DP'li başkan Altunköse, şöyle konuştu: "Milletin bağrından çıkmış, rahmetli Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan gibi, devlet adamlarının bir daha darağacına gitmesini istemiyoruz. Halkın seçtiği hür iradeyle iktidara gelmiş, başbakanlarımız, bakanlarımız, Zincirbozan ve Hamzaköy'de işkence görmesinler istiyoruz. 28 Şubat'ta halkın seçtiği Refahyol hükümetinin postmodern ihtilalle alaşığı edilmesine karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti'nde son sözü halk iradesi söyler. Olursa da neticesi hüsran olur. Benim de bir partim var ama bu parti yarışta bugün için yok. Bu yarışta demokrat olan, kurumları yerli yerince oturtacağını, Türkiye Cumhuriyeti anayasasını halka yaptıracağını söyleyen ve demokrasini rayına oturtmaya çalışan Sayın Tayyip Erdoğan'a oy vermeyi bir vicdani borç biliyorum."

12 Haziran seçimleri için AK Parti'yi destekleme yönünde aldıkları kararın hayırlı bir karar olduğuna dikkat çeken Altunköse, şöyle devam etti: "Türkiye'yi bir maceraya sürüklemeye hakkımız yok. CHP ile MHP'nin koalisyon olma ihtimali vardır. Allah korusun. O imkan olursa 6 ayda Türkiye de biter onlar da biter. Türkiye'nin koalisyonları kaldıracak lüksü yok. Kabul edelim veya etmeyelim dışarıda itibarımız içeride istikrarımız var. Ben de partim yarışta olmadığından, dünya görüşü bana yakın, artıları çok, demokrasi mücadelesi veren, bir daha Türkiye'de ihtilal olmasın, muhtıralar olmasın, gece yarıları hükümetler yıkılmasın, her kurum ve kuruluş kendi işini yapsın diyen Sayın Tayyip Erdoğan'a ülkemi, halkımı sevdiğim için pazar günü oy vereceğim. Bütün iş adamlarımızla muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle karar verdik. Eteğimizdeki taşı döküyoruz. Hiçbir pazarlığın içine girmeden pazar günü ampülü yakıyoruz. Tayyip Erdoğan'a vize veriyoruz. "