Bakan'lı Müdür'lü çıkarma

AK Parti, Kırıkkale'de oy hedefini yüzde 70'lere çıkarmış durumda. Eski Emniyet Genel Müdürü Köksal, yüzde 71 oy oranı ile Kırıkkale'nin plaka numarasını yakalamaya çalışacaklarını söylüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2011 Güncelleme 21 Mayıs 2011, 03:02
Bakan’lı Müdür’lü çıkarma

İÇİNDEKİLER

AK Partili Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, siyasi hayatına tam 6 seçim sığdırmış. 2 referandum, 2 genel ve 2 yerel seçim atlatmış. Korkmaz, "Bizim için en rahat dönem bu" diyor: "Eski İçişleri Bakanımız Beşir Atalay ve eski Emniyet Genel Müdürümüz Oğuz Kaan Köksal Bey'in buraya gelmeleriyle bu kez 3-0 yaparız. Zaten bir önceki seçimde yüzde 57 oy almıştık. Kırıkkale'de Cumhuriyet tarihinde hiçbir siyasi parti yüzde 50 oranını geçememiş. Bunu biz başardık." Hemen devreye Oğuz Kaan Köksal giriyor, "Yüzde 57 bize yetmez" diyor. AK Parti, Kırıkkale'de gerçekten çok iddialı. Oy hedefini yüzde 70'lere kadar çıkarmış durumda. Köksal, yüzde 71 oy oranı ile Kırıkkale'nin plaka sayısını yakalamaya çalışacaklarını söylüyor, "Üstü çıkarsa da Allah bereket versin" diyor. AK Parti'nin hedefi 3- 0, ancak bu pek de kolay değil. Kırıkkale'nin 194 bin seçmeni var. Kullanılmayan oylar ve diğer partilere dağılımlar düşünüldüğünde, 100 binin üzerinde oy almak gerekiyor.

28 ŞUBAT MAĞDURU
Başbakan tarafından Kırıkkale'ye kaydırılan 1. sıra adayı Beşir Atalay, il bazında etkili bir çalışma yürüttükleri iddiasında. "Planlı, seviyeli ve etkili bir kampanya yürütüyoruz" diyen Atalay, şunları söylüyor: "Biz çalışıyoruz, AK Partililer zaten çalışır. Biz hem çalışır, hem de işimizi iyi yaparız. Hedefimiz, burada her vatandaşımıza ulaşmak. Grup grup her kesimle toplantılar yapıyoruz. Sivil toplum örgütleri ile bir araya geliyoruz. Bu görüşmelerle Kırıkkale'nin önümüzdeki dönemdeki vizyonunu da belirliyoruz. Başbakanımız 'marka şehirlerden' bahsediyor. Bizim hedefimiz de bütün şehirlerde markalaşmak." Geçmişte Kırıkkale Üniversitesi'nde rektörlük yaptığına işaret eden Atalay, "Benzer çalışmaları o dönemde de yürütmüştük. Kırıkkale'ye hangi katkıları verebileceğimizi araştırmıştık. Ancak, 28 Şubat geldi ve her şey değişti. Vali de biz de gittik. Çalışmalar yarım kaldı. Şimdi, kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bütün kesimleri bir araya getiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Karayolları ve Demiryolları bölge müdürleri geldi. Bir vizyon toplantısı yaptık" diyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istifa ederek AK Parti'den 2. sıra milletvekili adayı olarak seçime giren Oğuz Kaan Köksal da Kırıkkale'de hareketi kendilerinin başlattığı iddiasında. Köksal, şunları söylüyor: "Her geçen gün oy artışı var. Bazen 3 aday birlikte, bazen ayrı ayrı seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Aday profili, hepimizin ayrı ayrı çalışma yapmamıza imkan veriyor. Alışılmışın dışında ve çok seviyeli bir kampanya yürütüyoruz. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Ayrıca, bilgi alış-verişinde bulunuyoruz. Biz, seçim sonrası iletişimimizi şimdiden başlattık. Şimdiden problemlere çözüm arıyoruz. Biz, seçim sonrası hizmetlere yönelik olarak çalışıyoruz. Seçimin ardından Kırıkkale Güç Birliği Platformu kuracağız."

BAYKALZEDE CHP'Lİ
Kırıkkale'nin 3 milletvekilinden 2'si AK Parti'de, birini MHP almış durumda. Eski Sağlık Bakanlarından Osman Durmuş, MHP'nin Kırıkkale milletvekili. CHP'nin ise vekili yok. CHP 1. sıra adayı Yaşar Yılmaz, bu durumunu Baykal ekibine bağlıyor. "Ben 1991'de adayken 31 bin oy almıştık" diyen Yılmaz, şunları söylüyor: "Baykal ekibi bizi kızağa çekince oy oranımız çok düştü. Ama şimdi iddialıyız. Yeni CHP ile kendi eksenimize döndük." Bir yandan iktidarı eleştirip, nüfusu 380 binden 280 bine düşürdüğünü söylerken, diğer taraftan MHP'ye yükleniyor. Yılmaz, "Sayın Durmuş'un muhalefet görevini yapmadığını görüyoruz. 'Bir hastane yaptım, beni 20 defa seçmeliler' tavrı içinde. Oysa 4 yıldır 10 kez bile gelmedi" diyor. Yılmaz, seçim bürosundaki kalabalığı gösterip, "Gelip gidenlerin yüzde 80'i sağ tandanslı. Çoğu da MHP'li" diyor. İlginçtir, Yılmaz'a destek verenler arasında geçmişte Ülkü Ocaklarında görev yapmış gençler de bulunuyor.

'ŞANSLARI YOK'
MHP de hummalı bir çalışma içinde. Seçim çalışmaları için Keskin'e doğru yola çıkan Osman Durmuş'u telefonla arıyoruz. "Belki işimiz güç, ama hedef 3" diyor. Ardından "Bir şey mi söyleyecektin?" diye soruyor. "Hayır, siz söyleyeceksiniz, ben dinleyeceğim, onun için geldim" diyorum. "Sonra görüşürüz" diyerek telefonu kapatıyor. Ben de İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çetin ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Şavlı ile görüşüyorum... Çetin, bazı MHP'lilerin CHP adayına destek verdiğini kabul ediyor. Şavlı ise, "Kılıçdaroğlu 22'sinde geliyor. Miting sönük geçerse, hepsi MHP'ye gelir. CHP'nin hiç şansı yok" diyor. MHP, çalışmalarını ise "demokratik açılım" ve "Habur"a bina etmiş durumda.

MiLLETVEKiLi ADAYLARI
AK PARTİ ADAYLARI:
Beşir Atalay
Oğuz Kaan Köksal
Ramazan Can

CHP ADAYLARI:
Yaşar Yılmaz
Rafet Ulusoy
Hacı Arap Karadurmuş

MHP ADAYLARI:
Osman Durmuş
İdris Karakuş
Veli Uçar