Hesaba itiraz!

Başbakan, ABD'nin Libya'ya yönelik yaptırım kararına sert çıktı: Birileri burada hep petrol hesabı yaptı. Libya halkına ve oradaki yabancılara zarar verecek her türlü müdahaleye karşıyız.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2011 Güncelleme 27 Şubat 2011, 00:00
Hesaba itiraz!

İÇİNDEKİLER

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul'da Marmaray Projesi'ni inceledi. Boğaz'ın mavi sularının 42 metre altına inen Erdoğan, isyan ateşiyle kavrulan Libya'yı da değerlendirdi. Libya'nın milyarlarca dolarlık parasını işleten ABD ülkeye yaptırım kararı alırken Başbakan Erdoğan, önemli mesajlar verdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Libya çıkışlarını da "Kuru kabadayılık" olarak niteleyen Başbakan, şunları söyledi:

DOĞRU ŞIK İNSAN HAYATI
"Tahliyeler devam ediyor. Bu sistem sürerken şahsen ben Kaddafi ile de muhalif kesimle de görüştüm. Kuru kabadayılığın anlamı yok. Oradaki tahliye işlemlerini sağlıklı yürütmemiz lazım. Libya'da doğru olan şık, insan hayatıdır. Bugünün dünyasında silahlarını kendi halkına çeviren hiçbir rejim adil olamaz. Libya halkına ve oradaki yabancılara da zarar verecek her türlü yaptırıma karşıyız. Biz, birileri gibi Libya'ya baktığında petrol kuyusu görenlerden değiliz. Türkiye'nin böyle bir hesabı yok."

DENİZ DİBİNE OTOBAN
Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki mesafeyi 15 dakikaya indirecek olan İstanbul Boğazı Karayolu Geçiş projesinin temelini attı. Projenin 4.5 yılda biteceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Denizin altına 14.5 kilometre yol döşeyeceğiz. Bu yolun 5.5 kilometresi denizin altından geçecek. Yani denizin altına otoban yapacağız" dedi. Bu arada Başbakan, "çılgın projesini" seçim beyannamesinde açıklayacağını söyledi. Erdoğan, "Çocuk büyüyor. Cumhuriyet'in 100. yılına dair hedeflerimiz var" diye konuştu.