Siyasi gaz sıkışması var

Erdoğan, Tunus ve Mısır'dan sonra Libya'da yaşanan gelişmeleri "siyasi gaz sıkışması" olarak niteledi: Siz 41 yıl bir ülkeyi yönetiyorsunuz. Yönetirken halkınızın iradesi yok. Ya da var diyerek halkı aldatıyorsunuz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2011 Güncelleme 25 Şubat 2011, 09:53
Siyasi gaz sıkışması var

İÇİNDEKİLER

atv'de Erdoğan Aktaş'ın sunduğu "Başbakan'la Gündem Özel" programına katılan Başbakan Erdoğan, SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, SABAH Gazetesi Başyazı Mehmet Barlas ve ekonomi yazarı Dr. Süleyman Yaşar'ın sorularını yanıtladı.

AİLE SİGORTASI:
Vatandaşı hiçbir zaman yapmayacağımız sözlerle aldatan yapıda olmayacağız. Bakın CHP'nin sözde aile sigortası olarak ortaya konanı geçenlerde açıkladım. Burada çok büyük hesap hatası var. Yardım yapılacak hane sayısı 3 milyondan fazla. Her haneye aylık 600 TL yardım yapılırsa 1 milyar 968 bin lira yapıyor. Yıllık maliyeti 24 milyar TL. Her haneye 925 lira verilirse aile sigortasının bütçeye yıllık maliyeti 36 milyar TL. geçen yıl bizim yatırıma yaptığımız yatırıma eşit. Buna inanmak kabullenmek mümkün mü. Kurusıkı atmayı bıraksınlar.

KADDAFİ'YLE İRTİBATI KESMEDİK:
Dünyanın değişik ülkelerinden 'bizim de vatandaşımızı alın' diye talepler var. 3 kez Kaddafi'yle görüştüm. Onlar da vatandaşlarımıza karşı olumsuz tavır içine girmediler.

BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ YOK:
Büyük Ortadoğu projesi daha doğuşta bitti. Fakat bizdekiler hala yürüyor diyor.

SİYASİ GAZ SIKIŞMASI:
Projenin sahibi Bush'tu. Bush da ortada yok zaten. O günden bugüne hiçbir toplantıda BOP gündeme gelmemiştir. Burada bu döneme yönelik yılların on yılların sıkıntısı var. Buna, affınıza sığınarak söylüyorum, adeta bir siyasi gaz sıkışması diyebiliriz. Siz 41 yıl bir ülkeyi yönetiyorsunuz. Yönetirken halkınızın iradesi yok. Ya da var diyerek halkı aldatıyorsunuz.

KOMUTANLAR ŞIK YAPMADI:
29 Ekim'de Çankaya'daki resepsiyona gelmeyen Genelkurmay Başkanı'na 'Bu yaptığınız hiç doğru değil' dedim. Bu şık olmadı. Çünkü burası cumhurun başıdır.

PAŞALARIN HASDAL ZİYARETİ:
Komutanlar, sanıkları ziyaret öncesinde bana bilgi verdiler. Bu bir insani durumdur. Olağan karşılıyorum.

İYİ Kİ TÜRKİYE'DE YAŞIYORUZ :
(Mübarekle, Bin Ali'yle oturuyorsunuz. Bir gün devrildiklerini görüyorsunuz. Ne hissediyrosunuz?) O noktada şunu hissediyoruz: İyi ki Türkiye'de yaşıyoruz...