Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na ödül cevabı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de düzenlenen haftalık grup toplantısında partililere seslendi.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 22 Şubat 2011, 16:48
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ödül cevabı

İÇİNDEKİLER

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bölgemizde çok öenmli olayların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz.Bir süredir başlayan halk hareketlerinin dalga dalga yayıldığını, Tunus, Mısır'dan sonra Libya ve Fas'a da sıçradı. Tunus ve Mısır'la ilgili bazı tavsiyelerimiz bazı siyasetçiler tarafından eleştirildi. Mısır'la iglili sözlerimiz Anamuhalefet Partisi Lideri tarafından erken olarak eleştirildi. Şimdi ise Libya konusunda sustuğumuzu kendisi ile çelişti.

CHP Genel Başkanı, "ödülün hakkını veriyor Sayın Başbakan" diyerek kendisi ile ilgili cehaleti ortaya koydu. Haritada bahsettiği ülkeleri göster deseniz gösteremez. Oralarda ne kadar Türk vatandaşı çalışıyor, İşadamı var bilmiyor. Bu ülkenin hassasiyetleri açısında bir kaanate sahip değil.

Libya'daki Türk vatandaşlarının güvenliğini çiğneyecek kadar ileriye gidiyor. Bugün orada 25 bin civarında Türk var...Boş duran bir Türkiye Cumhuriyeti yok. Hiç bir bilgiye sahip olmadığı halde akıl verenlerin tavsiyelere ihtiyacımız yok. Türkiye ısmarlama politikalarla gündemini belirleyen bir ülke değildir. Gündemi belirlenen bir ülke de değildir. Biz ne zaman nerede nasıl açıklama yapacağımızı gayet iyi biliyoruz.

Türkiye hiç kimsenin keyfi için, aceleyle duygusallıkla, ısmarlama söylemlerle dış politikasını belirleyen bir ülke değildir. Türkiye geçmişte olduğu gibi dış politikasında birilerinin peşine takılıp giden, gelişmeleri tribünlerden izleyen, gündemi belirlenen bir ülke de değildir. biz ne zaman nerede, nasıl açıklama yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bunun zamanlamasını talimatla değil, ilgili arkadaşlarımızla, birimlerimizle en geniş şekilde yaparak, vakti geldiğinde yaparız.

Bunu yaparken de boş duran bir hükümet yok artık. Yapılan atılan bir çok adım var. Bu konuda hiçbir bilgiye sahip olmadığı halde akıl verenlerin bilgisine de ihtiyacımız yok. Biz gereken mesajı tüm dünyaya veririz.

Eğer bugün batılı kimi ülkelerin, ne söyleyeceği, nasıl tavır alacağı değil de Türkiye'nin nasıl tavır takınacağı merak ediliyorsa, Türkiye'nin alacağı tavır olayların seyrini etkiliyorsa, öncelikle bunu iyi anlamalıyız.

Bu konular desteksiz atarak, fantezi yaparak değerlendirilemez. İnsanların yaşamını ilgilendiren konularda meselenin her yönünü ele almak gerekir.

ÖDÜLÜN SEBEBi: FİLİSTİN

Libya'da bana tebliği edilen ödül, ne ödülü, ne için verildi? Filistin meselesine duyarlılığımız, Filistin halkı için çırpınışımız için veirldi. Bu ödül, Ortadoğu halklarının bir tezahürüdür.

Biz Libya'daki vatandaşlarımızın tahliyesi için gece gündüz uğraşırken, diplomatik kanallardan vatandaşlarımız için görüşmeler yaparken, vatandaşlarımızın güvenliğini en üst seviyede gözetirken, birilerinin hükümete, açıklama gibi ödül gibi küçük meselelere katılması sorumsuz olduğu kadar açıkçası tehlikelidir.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME


Buradan siyasi rant elde etme çalışmasına girmek fırsatçılıktır, seviyesizliktir. Libya'da olaylar vuku bulur bulmaz, birilerinin ödül meselesine takılması, küçük hesapların içine girmesi dikkat çekicidir. Ben bunları milletime havale ediyorum.

LİBYA'DAKİ VATANDAŞLARIMIZ

Tunus'un Mısır'ın tersine Libya'da ölümlerin olduğu haberleri geliyor. Libya'da bizim 25 bin vatandaşımız var. Oradaki vatandaşlarımızı tahliye etmenin derdine düştük. Bugün aynı zamanda TSK'nın İskenderun gemisi ve İDO'dan 2 deniz otobüsü inşallah bölgeye uğratacaklar. Orada bizim bir vatandaşımızın burnunun kanaması herhalde bu çığırtkanları çok farklı hale getirir.Mısır'daki Türk sayısı çok azdı ve onları süratle tahliye edebildik.

UÇAKLARI BEKLETİYORUZ

İlk andan itibaren Kaddafi ile 2 kere görüştük. Uçakları gönderin dendi. Maalesef kulede insan olmadığı için uçaklarımız geri döndü. Denizden de gemilerimiz orada olacaklar. Çok daha büyük sayıda tahliyeyi yapmak istiyoruz. Gıda ve su, ilaç konusunda tedarikimiz devam ediyor. Aç susuz olan yok.

Ben bizzat Bingazi Havaalanı'ndan olan vatandaşlarımızdan birisiyle bizzat görüştüm, oradaki vatandaşlarımız hakkında bilgi aldım. Vatandaşlarımızın yerlerini, toplandıkları yerleri tek tek tespit ettik. Uçaklarımızı her an havalanacak şekilde bekletiyoruz. Bingazi'de 600 civarında vatandaşımızı tahliye etme çabalarımız sürüyor.