'Ceketi sonra konuşuruz'

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Seçimden 2. çıkarsak çeketimi alırım' sözlerini, 'Bu yeni bir taahhüt değil' diye yanıtladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2011 Güncelleme 22 Şubat 2011, 00:00
’Ceketi sonra konuşuruz’

İÇİNDEKİLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın "seçim resti"ni karşılıksız bıraktı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, "Erdoğan, 'Partim seçimlerde 2. olursa ben ceketimi alır, Anadolu yollarına düşerim' dedi. Bu sizin için de geçerli mi?" sorusu üzerine, "Sayın Başbakan zaten 2012'de siyasetten çekileceğini söylemişti.
Bu yeni bir taahhüt değil'' dedi ve şöyle devam etti: "Sayın Başbakan, dikta olup olmadığını öğrenmek istiyorsa en yakın esnafa uğrasın. Desin ki 'Sen rahatlıkla telefonla konuşuyor musun? Aldığı yanıta göre, Sayın Başbakan'la konuşuruz."

'BUCAK' ÖNERİSİ
Kılıçdaroğlu, CHP'nin, "Sedat Bucak'ın kardeşi Ahmet Bucak'a milletvekili adaylığı önerdiği" haberlerine karşılık ise "Ben Sayın Bucak'la görüşmedim" demekle yetindi.

'ŞİVAN DA DENİZ DEMİŞ'
Van denizi polemiği dün de tüm hızıyla sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun "halkın diliyle konuştuğunu" söyledi ve şöyle dedi: "Tüm Vanlılar'ın Van Gölü'ne 'deniz' demesi gibi, koluna girdikleri Şivan Perver'in 'Behra Vane' (Van denizi) türküsü gibi Sayın Genel Başkanımız da 'Van Gölü' değil 'Van Denizi' demektedir. Bu, halkın dilidir."