Susmayın

Recai Birgün, Adli Tıp'ın Ecevit raporunu değerlendirdi: O gün komplo diyenler bugün neden susuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2011 Güncelleme 20 Şubat 2011, 00:00
Susmayın

İÇİNDEKİLER

ADLİ Tıp Kurumu'nun eski Başbakan Bülent Ecevit'in 17-27 Mayıs 2002'de "tedavisinin yetersiz kaldığına" ilişkin raporu tartışmaya yolaçtı. DSP Genel Başkanı Masum Türker, rapordaki tespitlere karşı çıkarken yardımcısı Önder Aksakal kuşkularını dile getirdi. O dönemde Ecevit'in koruması olan İzmir Milletvekili Recai Birgün ise "Endişesinin yersiz olmadığını" vurguladı. Birgün, raporla ilgili şunları söyledi:

KOMPLO DİYENLER
" Rahmetli Ecevit'in sağlığıyla ilgili karanlık bir tedavi dönemi geçirildi. Ben bunu hep söyledim. Eksik, yanlış, hata varsa ortaya çıkarılmasını istedim. Sadece benim tespitlerim değil tüm kamuoyu 'ne oldu da birden bire hastalığı düzelmeye başladı' diye merak ediyordu. Nihayet Ergenekon savcıları buna el attı. Bu rapor Endişelerimizin yersiz olmadığını bir nebze olsun gösteriyor. Eksik tedavi, bilerek mi bilmeyerek mi yapılmış, araştırılmalı. Bu olayın karanlık perde arkası olduğunu birçok kişinin susması ve söylemlerini değiştirmesi gösteriyor. O gün 'komplo kuruluyor' diyenler bugün susuyor? Bu suskunluk nereden kaynaklanıyor araştırılmalı."

HASTANEDEN KAÇIP İYİLEŞTİ
DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal da "Başbakanımız rahatsızlanarak hastaneye gitti, neredeyse ölmek üzere çıktı. Hastaneden kaçtıktan sonra sağlığına kavuştu" açıklamasını yaptı.

RAPOR NE DİYOR?
ADLİ Tıp, Ecevit'in 17-27 Mayıs 2002'deki tedavisine ilişkin şu raporu düzenledi: "GATA tarafından yapılan takipte ilaç dozunun yükseltilmiş olması ve klinik bulguların daha iyi olduğunun not düşülmesi düşünüldüğünde dopaminerjik tedavinin yetersiz kaldığının kabulü gerektiği oy çokluğuyla mütalaa olunur."

EVDEKİ TEDAVİ BAŞARILI OLDU
Başbakan Ecevit, eşinin ısrarları sonucu Mehmet Haberal'ın yönetimindeki Başkent Hastanesi'nden taburcu edildi. Evinde iyileşti