Enkaz üssünden uçuş

Takvim,Yazıcıoğlu'nun can verdiği helikopter kazasıyla ilgili DDK raporuna ulaştı: Olay sırasında bölgede hava trafiği yoğundu. Özellikle Safa 51 adlı uçak, enkazın üzerinde daire çizdi. TSK ise sivil radara takılan bu görüntüyle ilgili sessiz kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ocak 2011 Güncelleme 29 Ocak 2011, 02:46
Enkaz üssünden uçuş

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 25 Mart 2009 tarihinde yaşanan helikopter kazasıyla sarsılmıştı. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter, Kahramanmaraş'ın Keş Dağı eteklerinde düşmüş ve Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişi feci şekilde can vermişti. Gündeme bomba gibi düşen olayın ardından, suikast iddiaları ortaya atıldı. Ancak bu iddialar, aradan 22 ay geçmesine rağmen aydınlatılamadı. TAKVİM, tüyler ürperten kazayla ilgili bomba etkisi yaratan "Devlet Denetleme Kurulu" raporuna ulaştı. DDK, F4 ve F16'ların alçak uçuşlarının helikopter için tehlike yarattığı ihtimalinden yola çıkarak, helikopterin düştüğü saatlerde yaşanan "hava aracı hareketliliğini" incelemeye aldı. Bu kapsamda enkaz alanındaki askeri ve sivil radarlar mercek altına yatırıldı. Bazı F16'lar, radar görüntü irtifasının altında uçtuğu için askeri radarlarda izlerine rastlanmadı. Ancak bunlardan bazılarının, sivil radarlarda bir görünüp bir kaybolduğu tespit edildi.

GÖRÜNTÜ TSK RADARINDA YOK
Bu askeri uçakların kaza bölgesinde bulunmaması gerekiyordu. Çünkü kazanın yaşandığı bölge, Erhaç Havalimanı'ndaki F4 ve F16 uçaklarının eğitim alanının dışındaydı. Buna rağmen kaza bölgesinden sivil yolcu uçaklarının yanı sıra çok sayıda askeri hava aracının geçiş yaptığı belirlendi. Bunlardan SAFA 51 adlı uçağın, Erhaç'tan havalanıp, saat 16:48'de tam helikopter enkazının üzerinden geçtiği ve bölgede daire çizdiği ortaya çıktı. DDK uydu görüntülerini detaylarıyla rapora ekleyerek, Genelkurmay Başkanlığı'na sundu ve uçuş hareketliliğinin nedenini sordu. Ancak TSK, yazılı olarak iletilen bu soruya yanıt vermedi.

47 SAAT SONRA BULUNMUŞLARDI
6 kişinin can verdiği kazanın enkazına 47 saat sonra ulaşılmıştı. Korkunç olayda Yazıcıoğlu, İHA muhabiri İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe dışında, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve BBP Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya da hayatını kaybetmişti.