'Muhteşem Yüzyıl ecdada saygısızlık'

Erdoğan, Muhteşem Yüzyıl dizisini 'Osmanlı'ya hakaret' diye nitelerken, 'tıksırma' sözüne de açıklık getirdi: O andaki gerilimim olarak algılansın

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2011 Güncelleme 27 Ocak 2011, 11:56
’Muhteşem Yüzyıl ecdada saygısızlık’

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ukrayna dönüşünde, "alkollü içki kısıtlaması ile ilgili tartışmaların dozunu düşürecek" değerlendirmeler yaparken, gündeme ilişkin de çarpıçı açıklamalarda bulundu:

YARGIDA İŞ BAŞA DÜŞTÜ:
1 milyon 800 dosya, 15 bin civarında zaman aşımı var. Bu; yargı iflas etmiş demektir. Sanal olarak zaman aşımına uğratılanlar da var. Erdoğan'da 24 saatte karara bağla, burada 10 sene beklet. Nasıl olacak bu iş? Onun için iş başa düştü.

ENTEL SENARYO
:
Bu kadar rahat Başbakanına hakaret edebilen entelektüel olabilir mi? Entelektüelliğin kitabında bu var mı? Mesela, "Haziran'da görürsünüz" diyor. Peki Haziran'da AK Parti yine tek başına iktidarda olursa sen de görürsün. Acaba ne yapacaksın? Neyin tehdidi bu?

MHP BIÇAK SIRTINDA
OYUMUZ 45-50:
AK Parti şu anda yüzde 45-50 aralığında. Ana muhalefette abartıldığı gibi bir şey söz konusu değil. 30 falan bugüne kadar gelmedi. CHP yüzde 20-25 bandında. MHP'nin durumu bıçak sırtı gibi bir konumda.

GEÇMİŞE HAKARET:
(Tartışmalı Muhteşem Yüzyıl dizisine ilişkin) Daha çok konuyla ilgili yorumları okudum. Kısa bir bölümünü izledim. Burada ecdadımıza, Osmanlı'ya, benim düşüncemdir, çok ciddi bir saygısızlık yapmaktadır. Ve sarayı çok farklı bir şekilde gösterme gayretleri vardır. Filmi, geçmişe bir hakaret, saygısızlık ve ülkemizdeki odaklara olumsuz bir şekilde gösterme gayretleri olarak görüyorum. Ve bunu asla doğru bulmuyorum ve bunu da paylaşmıyorum.

'İnsanım, hatasız kul değilim ki'
Erdoğan, çok tartışılan "Aksırana tıksırana kadar içiyorlar" sözlerine, şöyle açıklık getirdi: "Ben dinim böyle emrettiği için bu konulara girmiş değilim. Bu konuda bir adım attık mı hemen bize damgayı vuruyorlar. Anayasa'nın 58. maddesi, 'Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden uyuşturucu maddelerden korumak için tedbir alır' diyor. Biz hiçbir yerde alkol alınmasına yasak getirmedik. 'Aksırıncaya tıksırıncaya kadar' dedim. O da benim o andaki gerilimim olarak veya doğamda olan bir şey olarak alınsın. Belki bunun da alıcısı vardır yani. Ben de insanım. Benim de hatalarım vardır. Hatasız bir kul değilim ki..."