Horoza geçit YÖK

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK'ün kampüsüne hayvanat bahçesi yaptırdı. Ancak bölgedeki horozlar erken ötünce komşular soluğu Başbakanlık'ta aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2011 Güncelleme 17 Ocak 2011, 00:00
Horoza geçit YÖK

İÇİNDEKİLER

Ankara'nın yüzü hep siyasetle anılır. Ancak ara sokaklarında hayatın renkli sahneleri saklıdır.
Ekranlarda hep bürokrat kişilikleriyle tanıdığımız isimler de o rengin bir parçasıdır. Tıpkı Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan gibi... Usta gazeteci Yavuz Donat, Sabah Gazetesi'ndeki köşesine dün ilginç bir olayı taşıdı. Donat'ın yazısına göre YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, horozlar yüzünden komşularıyla karşı karşıya geldi.

BAŞKENT'TE RENKLİ TARTIŞMA
Prof. Dr. Özcan, YÖK kampüsüne bir hayvanat bahçesi kurdu. Hayvanat bahçesine horozlar da konuldu. Ancak horozlar vakitsiz ötünce olan komşulara oldu. Çevredeki apartmanlarda oturan vatandaşlar, horoz sesine karşı resmi girişim başlattı. YÖK'teki horozlardan şikayetçi olan vatandaşlar, soluğu Başbakanlık'ta aldı. Başbakanlık'ın uyarısı üzerine Ankara Valiliği harekete geçti.
Valilik de İl Tarım Müdürlüğü'nü bilgilendirdi. İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, horozlarla ilgili inceleme başlattı. YÖK komşuları şimdi İl Tarım Müdürlüğü'nden gelecek cevabı bekliyor.