AK Parti'de istifa bombardımanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndan sürpriz kararlar çıktı.

Giriş Tarihi 15 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 15 Ocak 2011, 17:36
AK Parti’de istifa bombardımanı

İÇİNDEKİLER

Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve geçtiğimiz günlerde atanan İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Atay'ın görevlerinde kaldıkları ve milletvekili aday adaylığı için istifa etmeyecekleri kaydedildi.

Akşam'da yer alan habere göre, Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem'in tek tek nabzını tuttuğu il başkanlarından 40'ının milletvekili olmak için istifa düşüncelerini aktardığı bildirildi.

Bu isimler arasında, partinin 2007 seçimlerinde milletvekili çıkaramadığı tek il olan Tunceli'de, İl Başkanı Cihan Açıkgöz ile Diyarbakır İl Başkanı Baki Aksoy'un da olduğu ifade edildi.

Milletvekili aday adayı olacak il başkanlarına tanınan sürenin bugün son günü olması nedeniyle istifa yağmuru bekleniyor.

SİİRT İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Siirt İl Başkanı Bayram Kızılay görevinden istifa etti. Kızılay, gazetecilere yaptığı açıklamada, haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ettiğini açıkladı. Kızılay, "Yıllardan beri partime il başkanı olarak hizmet veriyordum. 2007 yılı genel seçimlerinde 3'üncü sıra milletvekili adayıydım. Bu seçimlerde de milletvekili aday adayı olabilmek amacıyla il başkanlığı görevinden istifa ettim." dedi. Öte yandan AK Parti merkez ilçe yönetiminde yer alan Muhsin Küskü'nün de milletvekili aday adayı olabilmek amacıyla bu görevinden istifa ettiği öğrenildi. CİHAN

ANTALYA İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

(AK Parti) Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde partisinden milletvekili adayı olabilmek için il başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa etti.

AK Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Samani, bugün itibariyle görevlerini bıraktığını açıkladı. Milletvekili adayı olmak için istifa ettiğini söyleyen Samani, 10 yıldır parti teşkilatında görev aldığını ve bu sürenin teşkilat için yeterli olduğunu düşündüğünü söyledi. Yardımcılığını yaptığı il başkanı Hamza Taş'ın yine milletvekili adaylığı için istifasının ardından 2007 yılında Genel Merkez tarafından Antalya İl Başkanı olarak atanan ve sonraki kongrede seçilen Hüseyin Samani, istifa kararını almadan önce başta ailesi olmak üzere tüm teşkilat birimleriyle görüşme yaptığını dile getirdi.

Antalya teşkilatının kurucu Yönetim Kurulu üyelerinden biri olan Hüseyin Samani, "AK Parti'nin Antalya ailesiyle güzel bir birliktelik yaşadık. Bizi arkadaşlarımızla bir araya getiren husus ilkelerimiz oldu. Kendi içimizde sorun yaşamadık. AK Parti hükümetinden gelecek kuşaklara anlatacak çok güzel eserler ortaya çıkmıştır. Bir siyasetçinin en önemli mirası budur" diye konuştu.

Genel merkezin istifa etmemesi gereken illeri açıkladığını ve Antalya'nın bu listede yer almadığını dile getiren Samani, listede üst sırada olmak gibi bir beklenti içerisinde olmadığını kaydetti. Samani, il yönetiminden kendisi dışında herhangi bir istifanın olmadığını, yalnızca Korkuteli İlçe Başkanı Hakkı Beşkazalı'nın istifa ettiğini söyledi. Samani, istifasını açıkladığı toplantının ardından parti teşkilatının başarı dileklerini kabul etti.

TUNCELİ İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde partisinden milletvekili adayı olabilmek için il başkanlığı görevinden istifa etti.

Adaylığı ile ilgili açıklamada bulunan Cihan Açıkgöz şunları kaydetti: "12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday olmak için parti genel merkezine istifamı sundum. İl Başkanlığı süresince devam ettirdiğim hizmetleri, milletvekili seçilmem halinde de devam ettireceğim." dedi.