Arkalarında Ergenekon var

Burhan Kuzu, 'yumurtacı' öğrencilerin arkasında 'Ergenekon bağlantılı güçler' bulunduğunu söyledi: İçeride sıkıştılar, askerin darbe yapacak takati yok, tek kozları öğrenciyi sokağa dökmek. Halkevleri ve Perinçek'in uzantıları işin içinde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2010 Güncelleme 10 Aralık 2010, 00:00
Arkalarında Ergenekon var

İÇİNDEKİLER

Ankara Siyasal Bilimler Fakültesi'nde yumurtalı protesto ile karşılanan Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, "Olayın arkasında Ergenekon var" iddiası, tartışmaları farklı bir boyuta taşıdı. "Geçmiş olsun"a gelen ziyaretçilerini ağırlayan Kuzu, ilginç mesajlar verdi:

PİSİ PİSİNE DAYAK YERLER
YARGI ALANINA ÇEKİLDİ:
1980 öncesi gibi öğrenci sokağa dökülerek asker harekete geçirilmek isteniyor. Ergenekon içerde sıkışmış vaziyette, güvendiği asker kendi alanına çekildi, normalleşiyor. Mücadele yükü verilen yargı da anayasa paketi ile kendi alanına çekildi. Şu anda ellerindeki tek koz öğrenciyi sokağa dökmek. Bunun arkasında Ergenekon bağlantılı güçler var.

BAŞINA YIKILIR: Bu heveste olanlar bilsinler ki askerin darbe yapacak gücü, takati kalmamıştır. Yazık olur gençlere. Eğitimden olurlar, pisi pisine de dayak yerler. Bunu tutan yanar, bu başına yıkılır.

İSTİFA ÇAĞRIM GEÇERLİ: Rektör ve Dekan'a istifa çağrımı kızgınlıkla yapmadım. Arkasındayım. O anda Dekan'ı aradım. "İsyan var. Sizi görseler sakinleşirler" dedim. Bazılarının kendi fakültesinden olmadığını söyledi. Ben de, "Burası yol geçen hanı mı? İstifa et" dedim. 2 gün önce emniyet durumu bildiriyor. Ama tedbir almıyorlar.

POLİS BENİ KENDİ HALİME BIRAKTI: Polisin güç kullanımında taşkınlık olabilir. Şimdi o polis, o gün bıraktı beni kendi halime. Bizi konuşturmadılar Türkiye mi kazandı?

ÜNİVERSİTE 'İNCELEMEDE'
YÖK, Kuzu'ya yumurta atan öğrenciler ve ihmali bulunan yöneticilerle ilgili inceleme talimatı verdi. Yusuf Ziya Özcan imzasıyla Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderilen yazıda, "olaylara katılanların kimlikleri ve öğrenci olup olmadığının tespiti" istendi. Üniversite yönetimi eylemci öğrencilerin ifadesini alacak. İncelemenin soruşturmaya dönüşebileceği belirtiliyor.

'BAZILARI ÇİFT SARILIYDI'
Kuzu'nun, "Yumurtalara acıdım. 4-5 tane de çift sarılı olan vardı" sözleri gazetecileri güldürdü. Kuzu, "O yumurtaları yeseler..." sözünün hakaret içermediğini de söyledi.