Diplomatik skandala helikopterli özür

Abu Dabi polisi Türk heyetinin çantalarını aramak isteyince kriz çıktı. Davutoğlu 'Dönüyoruz' resti çekti, Arap Bakan helikoptere atlayıp özür dilemeye geldi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2010 Güncelleme 09 Kasım 2010, 10:40
Diplomatik skandala helikopterli özür

İÇİNDEKİLER

Bağdat'taki yoğun mesainin ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tatsız bir sürprizle karşılaştı. Heyet, Abu Dabi Havaalanı'na sabaha karşı 04.30'da indi. Davutoğlu aracına yönelirken, kriz de adım adım gelmeye başladı. Önce Bakan'ın korumalarına ait 3 silaha itiraz eden havaalanı polisi, heyetin tüm bavul ve çantalarını "x-ray"dan geçirmek istedi. Davutoğlu'na ait bavullardaki telsiz bile sorun oldu. Bu da yetmedi, polis Davutoğlu'nun otomobilinin önünü kesmeye çalıştı.

'EN AĞIR CEZA' SÖZÜ
Araç durmayınca bu defa konvoy durduruldu. Olayları haber alan Davutoğlu, aracını derhal havaalanına geri döndürürken, "Heyetim giremiyorsa ben de girmem" dedi ve dönüş için GAP uçağının hazırlanması talimatını verdi. Tam motorlar çalışmışken, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah El Nahayan'dan özür telefonu geldi. Nahayan, ardından da helikopterle Davutoğlu'nun oteline geldi ve özür dileyerek, "Sorumlular en ağır biçimde cezalandırılacak" dedi.

'BİR TÜRK BAKANA BUNU YAPAMAZSIN'
Arap Bakan devreye girince, polis şefi Abid Al Marry, Davutoğlu'ndan özür diledi. Büyükelçi Altay, polis şefini "Elini cebinden çıkar, saygılı ol" diye uyarırken, Davutoğlu da bağırarak, "VIP'e çalışıyorsanız, kime nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz. Bir Türk bakana böyle davranamazsınız" dedi.