Demirel darbeyle tehdit etti

Örtüsü nedeniyle vekilliği düşürülen Kavakçı'dan şok iddia: Demirel liderimi arayıp Meclis'ten çıkmazsam askerin darbe yapabileceğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2010 Güncelleme 23 Ekim 2010, 04:38
Demirel darbeyle tehdit etti

İÇİNDEKİLER

Türkiye "başörtüsünü" tartışırken, bir dönemin "olay" ismi Merve Kavakçı'dan bomba iddialar geldi. 32.Gün programına canlı bağlanan Kavakçı, Meclis'teki yemin töreni sırasında "partisinin kendisinden desteğini çekmesini", dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in müdahalesine bağladı. Kendisinin de bu gelişmeyi olaydan 2 yıl sonra bir milletvekilinden öğrendiğini anlatan Kavakçı, "Demirel, bizim Genel Başkanımızı (Necmettin Erbakan) ordunun bir müdahalede bulunabileceği konusunda uyarıyor. Partim de desteğini çekiyor" dedi
.
ECEVİT NE ÖNERMİŞTİ?
"Kaynağını" açıklamayan Merve Kavakçı, o dönemde DSP'den geldiğini iddia ettiği öneriyi de şöyle anlattı: "Bülent Ecevit ve arkadaşları 'Bir oda verelim, komisyonlara katılmasın, Genel Kurul'a girmesin' önerisini iletti. Elbette kabul edemezdim."

MECLİS KARIŞMIŞTI
Erbakan'ın yakın arkadaşı Prof. Ziya Kavakçı'nın kızı olan Merve Kavakçı, 18 Nisan 1999 seçiminde milletvekili seçildi. Ancak 3 Mayıs'ta Meclis'te yapılan yemin törenine başörtüsüyle katılınca Genel Kurul karıştı. Büyük tepki üzerine yemin edemedi, ardından ABD vatandaşı olduğu gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarıldı, vekilliği de düştü. Şimdi ABD'de yaşıyor.

'HİZMETİM YARIM KALDI'
Kavakçı, "partilerden teklif alıp almadığı"sorusunu yanıtlarken, siyasete dönüş sinyalleri verdi: "Almadım. Umarım Türkiye değişirken biz başıörtülü kadınlar da daha çok siyasete katılırız. Benim yenmiş bir hakkım, yarım kalmış bir görevim var. Meclis'ten çıkartılmamla hem benim hem milletin temsil hakkı elinden alındı. O koltuk da bir daha doldurulmadı. Türk vatandaşlığını kazandım, davalardanda beraat ettim. Siyaset için bir engelim yok..."