İsrail çıldırıyor

ABD'li güvenlik uzmanı Joseph Farah, Ortadoğu'yu TAKVİM için analiz etti: Türkiye-İran ilişkileri İsrail'i çıldırtıyor. ABD de Tel Aviv'e artık destek vermiyor. Başbakan Erdoğan ise uyutulan bir devi uyandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2010 Güncelleme 19 Ekim 2010, 07:26
İsrail çıldırıyor

İÇİNDEKİLER

ABD basınının en etkili internet sitelerinden olan World Net Daily'in askeri güvenlik uzmanı Joseph Farah TAKVİM'e önemli ve özel açıklamalarda bulundu. Farah, ABD-İsrail-Türkiye üçgenindeki yeni ilişkiler konusunda ilginç analizler yaptı.

HEPSİ ORTAYA ÇIKACAK
Gazeteci Farah, İsrail'in Anadolu Kartalı Tatbikatı'ndan atılmasının altında çok önemli detaylar yattığını belirtti. Bunların hepsinin gelecek yıl ortaya çıkacağını söyleyen Farah, "Türkiye İran'la birçok konuda ortak anlaşmalar yaptı. Bu durum da İsrail'i çileden çıkartıyor" dedi. ABD'nin de artık İsrail'e destek vermediğini belirten Farah, şöyle devam etti:

DAVUTOĞLU'NA ÖVGÜ
"Bunu şu andaki İsrail yönetimi de biliyor. Rusya halkı için Putin nasıl bir 'özel insan' ise Başbakan Tayyip Erdoğan da Türk halkı için aynısı. Uyutulan bir devi uyandırdı. Erdoğan Türk ülkelerinde tarihsel bir nüfuz kurmak istiyor. Bu Avrupa'yı rahatsız ediyor. Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı, dünya genelinde 500'ün üzerinde sivil toplum örgütü tarafından desteklendi. Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olması, Türkiye'nin gücüne güç kattı."