Kaç para emekli maaşı alırım? Emekli tarihine göre maaş hesaplama...

Ülkemizde emekli olmak için gün sayan milyonlarca kişi emeklilik maaşı ve yaşı hesaplama işlemi hakkında bilgi edinmek istiyor. Bir yandan gün sayan milyonlar arama motorlarında emeklilik hakkında çeşitli detayları araştırıyor.

Giriş Tarihi 13 Nisan 2020, 15:23 Güncelleme 19 Nisan 2020, 14:33
Kaç para emekli maaşı alırım? Emekli tarihine göre maaş hesaplama...

İÇİNDEKİLER

Kaç para emekli maaşı alırım? 2020 yılı SSK SGK 4A, 4B, 4C Bağkur emekli tarihine göre maaş hesaplama işlemi nasıl yapılır? Sorusu yanıt buldu. Emekli olacağı günü heyecanla bekleyen vatandaşlar aynı zamanda maaş ve yaş hesaplama işlemi hakkında arama motorlarında araştırma yapıyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

http://e.sgk.gov.tr adresine giriş yapın ve ardından 'vatandaş' sekmesine tıklayın. Burada ekrana gelen sayfada "Emekli Aylığı ve İkramiye Hesaplama" kısmını gelin ve hangi sigorta koluna bağlı çalışıyorsanız ilgili ekrandan sorgulama yapın.

Ancak sorgulama yapmak için 3600 gün sigortalılık süresini doldurmuş olmanız gerekiyor.

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emekli maaşı sorgulayabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. e-Devlet şifreniz yoksa şifreyi PTT üzerinden alabilirsiniz.

Daha sonra aram kısmına 4A emekli aylık bilgisi, 4B emekli aylık bilgisi ya da 4C yazarak kısa yoldan ulaşabilirsiniz. Listede aylık bilgisi kısmına tıkladıktan sonra açılan sayfada aylık gelir bilginize detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu sayfada aylık kesintiler de görüntüleyebilirsiniz.

4A EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Emekli maaşı hesaplama 4A yani eski ismiyle SSK için e-SGK sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Bu sorgulamanın yapılabilmesi için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir;

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/servlet adresine giriş yapılması gerekmektedir.

Açılan sayfada girilmesi gereken bilgiler doldurulduktan sonra 'Sorgula' seçeneğine tıklanmalıdır.

Doldurulması gereken bilgiler;

C kimlik numarası

SSK sicil numarası

Baba adı

Nüfus il

Doğum tarihi