Başvurmak için beklemeyin! 2020 işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı alma koşulları nelerdir?

İşinden ayrılan vatandaşların genellikle araştırdığı ilk sorulardan birisi işsizlik maaşıyla ilgili oluyor. İşsiz kaldığı süre boyunca işsizlik maaşı alarak ihtiyaçlarını karşılamak isteyen binlerce vatandaş konu hakkında detayları öğrenmek istiyor. İşsizlik maaşı, işini kaybeden vatandaşlara İŞKUR aracılığıyla belirli dönemler aralığında ödeniyor. Kendi isteğiyle veya işten çıkarılmış kişilere son 3 yıldaki prim gün sayılarına göre belirli bir süre maaş veriliyor. Peki, 2020 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı alma şartları nedir?

Giriş Tarihi 29 Şubat 2020, 23:51 Güncelleme 29 Şubat 2020, 23:51
Başvurmak için beklemeyin! 2020 işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı alma koşulları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

İşsizlik maaşına nasıl başvurulacağı, başvuru şartlarının ne olduğu ve ayda ne kadar ödeme yapıldığı, işten ayrılan vatandaşların çok araştırdığı sorular arasında yer alıyor. Türkiye İş Kurumu tarafından işten ayrılan vatandaşlara belirli bir dönem aralığında maaş ödeniyor. Başvurular ise İŞKUR üzerinden alınıyor Ancak işsizlik maaşı başvuru yapabilmek için bazı şartları yerine getirmiş olması gerekiyor. Peki, 2020 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı alma şartları nedir?

2020 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

En yüksek işsizlik maaşı 2 bin 354 TL
En düşüş işsizlik maaşı bin 177 TL

İŞSİZLİK MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

İşsizlik maaşında bir hizmet akdine dayalı olarak çalışan sigortalılar, kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan sigortalılardan isteğe bağlı prim ödeyenler sandıklara tabi sigortalılar ve ülkemizde çalışma vizesi ile çalışan yabancı işçiler işsizlik sigortası kapsamındadır.

İŞSİZLİK MAAŞI KAÇ AY VERİLİR?

Kendi isteğiyle veya işten çıkarılmış kişilere son 3 yıldaki prim gün sayılarına göre 10 aya kadar maaş ödenmektedir.

İŞSİZLİK MAAŞINDAN YARARLANMA KOŞULLARI NELERDİR?

Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak

İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR?

İşsiz kalan vatandaşların en zor günlerinde imdatlarında imdadına işsizlik maaşı yetişiyor. Peki, işsizlik maaşı nedir?

Daha önce sigortalı olarak çalışan işsizlere 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için yine Kanunda belirtilen süre ve miktarda yapılan ödemeye işsizlik ödemesi denir.

İŞKUR'un konu hakkında detaylı açıklamasını "https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/issizlik-sigortasi/issizlik-odenegi/" adresinden bulabilirsiniz.