Emekliye 22 bin TL toplu para geliyor

Yaklaşık 2 milyon emekli intibak zammı heyecanı yaşarken; 2 bin 500 kişiye de toplu para piyangosu vurdu. Maaşı eksik hesaplananlara 22 bin lirayı bulan para ödenecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2012 Güncelleme 22 Aralık 2012, 01:59
Emekliye 22 bin TL  toplu para geliyor

İÇİNDEKİLER

İntibak zammı için geri sayım başladı. Yaklaşık 2 milyon emekli, Ocak 2013'te 10 lira ile 322 lira arasında intibak zammı alacak. Emekliler bu zammın heyecanını yaşarken; 2 bin 500 kişiye de toplu para piyangosu vurdu.

EKSİK HESAP
İntibak çalışmaları sırasında 2 bin 500 emeklinin maaşının eksik hesaplanmış olduğu belirlendi. Bu kişilere, 22 bin liraya varan toplu ödeme yapılıyor. Ödemeler devam ediyor. Eksik maaş aldığı belirlenip, toplu para alacak emekliler mektupla bilgilendiriliyor. Eline mektup ulaşmayanlar da hesaplarına para yatınca durumu anlıyor. Ayrıca intibak çalışmaları sırasında yaklaşık 3 bin 500 emeklinin de maaşının fazla hesaplandığı ortaya çıktı. Bu kişiler de Ocak'tan itibaren gerçek maaşlarını almaya başlayacak. Yıllardır fazla maaş alan emeklilerden, geri dönük ödeme ise istenmeyecek. İntibak zammı için çalışmalar sürerken, uzmanlar şu uyarılarda bulunuyor: "İntibak düzenlemesi zammı içeriyor. 2 milyona yakın emekli intibak zammı alacak. Toplu para ödemesi olmayacak. Geriye dönük bir ödeme yapılmayacak. Toplu para, sadece maaşı eksik hesaplandığı belirlenen 2 bin 500 emekliye veriliyor."

İNTİBAK ZAMMINI TAKVİM'DEN ÖĞRENİN
TAKVİM'in uzmanları emeklilerin intibak zammını kuruşu kuruşuna hesapladı. Eline ne kadar para geçeceğini öğrenmek isteyen emeklilerin, yayınladığımız tablolara bakması yeterli. Tablolarımız prim günlerine göre hazırlanıyor. Emekliler, kendi prim günlerine uyan tablolardan derece, kademe ve göstergesini bularak intibak zammını öğreniyor. Tablolar devam edecek. İntibak zammınızı şimdiden bilmek istiyorsanız, TAKVİM'i takip edin.