Bin dolara satıldı, 2 milyon dolarlık ödülü aldı: ABD'li Gail Rice hayatının hatasını yaptı

Amerika’da ‘Sporun En Güzel 2 Dakikası’ olarak bilinen Kentucky Derby’yi Zedan Racing’in sahibi olduğu Medina Spirit kazandı. Sahibine 2 milyon 100 bin dolar getiren at ilk olarak Gail Rice isimli bir kadına aitti. Floridalı kadın, 2019’da boşanırken atı bin dolara sattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2021 Güncelleme 04 Mayıs 2021, 06:58
Bin dolara satıldı, 2 milyon dolarlık ödülü aldı: ABD’li Gail Rice hayatının hatasını yaptı

İÇİNDEKİLER

ABD'de yarış kazanan Medina Spirit isimli at hikayesiyle film senoryalarına konu olacak cinsten. 'Sporun En Güzel 2 Dakikası' olarak bilinen Kentucky Derby'nin 147.'si Pazar sabahı koşuldu.

Churchill Downs Hipodromu'nun ev sahipliği yaptığı koşuyu milyonlar, heyecanla takip etti.

Yarışta startın verilmesinden bir süre sonra stiliyle koşuda tempoyu belirleyen Medina Spirit, liderliğini koşunun bitimine kadar korudu ve adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

PARA PARAYI ÇEKTİ
Şu anda Suudi işadamı Amr bin Fareer bin Muhammed bin Zedan'ın sahip olduğu Medina, 2 milyon 100 bin dolar kazandırırken, ilginç hikayesiyle de gündem oldu.

Medina, ilk olarak Amerikalı Gail Rice isimli bir kadına aitti. Floridalı kadın, 2019'da eşinden boşanırken kendisine kalan atı bin dolara sattı.

Atın ona milyonlar kazandıracağından haberi olmayan Gail Rice'nin sattığı Medina'yı 2020 yılında Suudi işadamı Amr bin Fareer bin Muhammed bin Zedan, 35 bin dolara aldı.

SAKATLIK VARDI
Önceki gün ise "Para parayı çeker lafı" gerçek oldu.

Bir yarışı daha kazanmayı başaran Medina, kendisine 35 bin dolar veren sahibinin cebine toplamda 2 milyon 100 bin dolar koydu.

Gözler atın ilk sahibi olan Gail Rice'ye çevrildi. Rice ise "Medina hiçbir soyağacı olmamasına rağmen çok güzeldi. Gerçekten iyi bir yarış atıydı. Tendomunda sorun vardı. Ben insanlara bu at koşabilir dedim ama sonuçta sattık" diyerek pişmanlığını paylaştı.

Atlara düşkünlüğüyle bilinen ABD'li Gail Rice, bin dolara sattığı Medina Spirit isimli atla hayatının hatasını yaptı.

Kentucky Derbisini 7. kez kazanan antrenör Bob Boffert, Medina Spirit'in jokeyi John Velezguez ile sahibi Amr bin Fareer bin Muhammed bin Zedan, kupa mutluluğunu böyle yaşadı.

MİLYONER ANTRENÖR


BOB Baffert, Kentucky Derby galibi Medina Spirit'in antrenörü. Ancak Bob Baffert de Kentucky Derby yarışlarının tarihine geçti. 7. kez antrenörlüğünü yaptığı at bu özel yarışın şampiyonu oldu.

Dünyanın en iyi antrenörü olarak da gösterilen Bob Baffert, 50 milyon dolarlık servetin de sahibi. Hobi olarak yaptığı antrenörlükte inanılmaz başarılar elde eden Bob Baffert, "Atlarla anlaşmak çok önemli. Ben de atın ne istediğini anlıyorum. Aynı şekilde attan da ne istediğimi rahatlıkla anlatabiliyorum. Belki de farkım bu, bilmiyorum. 7. zafer beni çok mutlu etti. Yeniden heyecanlandırdı" dedi.