Hacı Sabancı’nın nişanlısı Nazlı Kayı Hukuk okudu ama... İstese de olamaz!

Nazlı Kayı, "Londra'da hukuk okudum ama bu alan bana göre değildi" dedi. İngiltere'de üniversite değil iki yıllık mesleki eğitim programını bitiren Bursalı güzel, yasaya göre istese de şu an avukatlık yapamaz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2021 Güncelleme 27 Ocak 2021, 07:00
Hacı Sabancı’nın nişanlısı Nazlı Kayı Hukuk okudu ama... İstese de olamaz!

İÇİNDEKİLER

Nazlı Kayı, "Londra'da hukuk okudum ama bu alan bana göre değildi" dedi.

İngiltere'de üniversite değil iki yıllık mesleki eğitim programını bitiren Bursalı güzel, yasaya göre istese de şu an avukatlık yapamaz.

Hacı Sabancı'nın nişanlısı Nazlı Kayı'nın İngiltere'deki üniversitelerden neden hiç mezuniyet fotoğrafı olmadığı merak konusuydu.

Foundation Queen Mary University Of London'da eğitim gören ve ardından yine Londra'daki University Of Westminster'da hukuk okuduğunu söyleyen Bursalı güzel, geçtiğimiz günlerde de şu açıklamayı yaptı:

"Hukuk alanı bana göre değil. Bu alanda ilerlemek istemiyorum." Nazlı Kayı'nın zaten istese de avukatlık yapamayacağı ortaya çıktı.

İngiltere'de üniversite öncesi eğitim 13 yıl bizde ise 12 yıl olduğu için Türkiye'den İngiltere'ye giden öğrenciler, burada okumak için 1 yıl 'foundation' okurlar.

Nazlı Kayı'nın "Queens Foundation" dediği eğitim de bu.

İkincisi ise Kayı'nın eğitim gördüğü Wesminster hukuk programı; 2 yıllık bir mesleki eğitim programıdır ve üniversite diploması değildir.

Nazlı Kayı'nın üniversite diploması alabilmesi için denk üniversitelerden birinde 2 yıllık bir eğitim daha alması gerekir.

Bu sebeplerle hukuk fakültesi mezunu sayılmayan Kayı, hakimli ya da avukatlık yapamaz!