Popçu Berkay uyanık çıktı! Aracına ‘T’ plaka taktırdı indirimi kaptı...

Şarkıcı Berkay, futbolcu Arda Turan ile yaşadığı kavgayla göndeme gelmişti. Berkay, 2 milyon 600 bin liraya yine bir cip aldı . Araca geçici ‘T’ plaka taktıran popçu, bu sayede vergide büyük bir indirimi kaptı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2020 Güncelleme 02 Ekim 2020, 06:59
Popçu Berkay uyanık çıktı! Aracına ‘T’ plaka taktırdı indirimi kaptı...

İÇİNDEKİLER

Şarkıcı Berkay, futbolcu Arda Turan ile yaşadığı kavgayla göndeme gelmişti. Berkay mahkemede aylık gelirinin bin lira olduğunu söyledi. Ancak eşine ve kendisine aldığı lüks otomobillerle gösterişe devam etti. Popçu, Mercedes G serisi bir cipi garajına çekti. Lüks aracın geçici 'T' plakalı olması ise akıllarda soru işareti bıraktı.

TEST PLAKASI
'T' ile belirlenen geçici plaka sayesinde Berkay'ın cipi 2 milyon 600 bin TL yerine yaklaşık 1 milyon TL'ye kavuştuğu iddia edildi. 'T' ile belirlenen geçici plakaların tanımı ise şöyle: "Prototip veya yol testi yapılacak araçlar için imalatçı veya ithalatçı firmalar, otomotiv konusunda araştırma yapan kurum, kuruluş veya teknik hizmet kuruluşlarına T harf grubu plakalı, olarak bir yıl süre ile verilen belgedir."

1 YIL SONRA GERİ VERİLİYOR
BU tür belgeyle alınan plakayla araçların sadece yönetmelikte belirlenen amaçlar için kullanılacağını belirten uzmanlar, "Bu araçlar kısa süreli test için kullanılıyor. Kapalı alanlarda çarpışma testi ya da yol testi için deneniyor. Duyumlarımıza göre bazen bu tür plakalarla binek otomobil olarak kullanıp vergi ödememek gibi durumlar olduğu iddia ediliyor. Böylece 1 yıl geçici plakayla kullanıp sonra galeriye geri vermek gibi olaylar olduğu da iddia ediliyor"dediler.

DOĞAN SAVAŞ