ELEŞTİRİ YAĞDI...
Paylaşımına "Bildiğin Kürt böreğimiz. Laf aramızda burada daha iyi yapıyorlar" notu düşen Aksoy ise şaşırttı. Aksoy'un, mazisi Osmanlı Dönemi'ne dayanan Kürt böreğini kendilerine mal eden Yunanistan'ı övmesi tepki çekti. Aksoy'a takipçilerinden "Hırsızlara çanak tutuyorsun" diye eleştiri yağdı.
MENÜDE BİZ...
Aksoy ise kendisine yapılan eleştirilere kulaklarını tıkayıp Kürt böreğini afiyetle yedi. Uyanık Yunan da Türk lezzetleriyle cebini doldurmaya devam etti. Yıllardır yoğurt, döner, kebap ve sarma gibi lezzetlerimizin kendilerine ait olduğu yalanıyla turistleri kandırmaya çalışan Komşu'daki işletmeler, geçtiğimiz yıllarda da kazandibi ve ekmek kadayıfı gibi tatlılarımızı 'kazan dipi' ve 'ekmek kataifi' adıyla menülerine eklemişti. Hatta Yunanistan'ın gözde adası Mikonos'un en popüler mekanlarında bile baklavadan sonra kokoreç ve lahmacun gibi lezzetlerimiz menülerdeki yerlerini almıştı.
KÜT BÖREĞİ Mİ, KÜRT BÖREĞİ Mİ?
Halk arasında 'Kürt böreği' olarak bilinen bu lezzetin adı için çeşitli söylentiler var. Börek rivayete göre adını şu olaydan alır: Osmanlı Dönemi'nde İstanbul halinde hamallık yapan bir Kürt vatandaş, daha sonra elindeki sermayeyle börek yapıp satar. Ancak katık koyacak parası kalmadığı için böreği sade yapar. Börek tutulur ve 'Kürd'ün böreği' olarak namı yayılır. Bazıları da küt küt kesildiği için bu lezzetin asıl adının küt böreği olduğunu savunmaktadır.