Birol Güven isyan etti! ‘Mısır yanına sinema bileti’ sorunundan sonra sinemacılara ikinci şok...

‘Mısır yanına sinema bileti’ sorununun ardından yeni bir kriz patlak verdi. Bir peynir markasının bilet kampanyasını ortaya çıkaran yapımcı Birol Güven, duruma isyan etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2019 Güncelleme 28 Ocak 2019, 08:01
Birol Güven isyan etti! ‘Mısır yanına sinema bileti’ sorunundan sonra sinemacılara ikinci şok...

İÇİNDEKİLER



Geçtiğimiz
günlerde Mars Entertainment Group'un uyguladığı 'bilet yanına zorla patlamış mısır' kampanyası yüzünden kazan kaldıran sinemacılara ikinci şok! Mars Group'un patlamış mısırı zorla satıp bilet fiyatını yüksek göstermesine rağmen kendilerine düşen payı indirdiğini savunan yapımcılar, Meclis'ten çıkan kararla rahat bir nefes almıştı. Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar'ın da aralarında olduğu pek çok sinemacı, yeni yasaya göre onayları alınmadan dağıtımcıların bilet kampanyası yapamayacağını öğrenince erteledikleri film tarihlerini birer birer açıkladı. Ancak önceki gün markete giden yapımcı Birol Güven, kötü bir sürprizle karşılaştı.



'SİNEMAYA BÜYÜK ZARAR'
Güven, 'La Vache qui rit' marka krem peynirin üzerindeki "10 TL'lik alışverişe sinema bileti hediye" yazısını görünce küplere bindi. Ünlü yapımcı tepkisini de Twitter'da şu sözlerle dile getirdi: "Bunun adı rezalet. La Vache qui rit ve benzeri firmalar, siz Türk Sineması'na verdiğiniz zararın farkında mısınız? Şu an vizyonda Türk filmlerinin olmamasının sorumlusu sizsiniz." Şimdi herkes, dağıtımcılar dışındaki markaların yaptığı bilet kampanyasında yapımcılara pay verilip verilmediğini merak ediyor…



Bu arada Güven'in paylaşımı da sosyal medyadaki takipçilerini ikiye böldü....