Talat Bulut'un taciz skandalı! İlk #Metoo kampanyamız başladı, şimdi top FOX TV’de

Çalıştığı dizi setinde Talat Bulut’un tacizine uğradığını iddia eden kostüm asistanı Özge Ş. şikayetçi olacağını söyledi. Genç kız, “Bugün dava açacağım şahitlerimle. Yaptıkları cezasız kalmamalı, başka kimse benimle aynı şeyi yaşamasın” dedi. Talat Bulut da bir açıklama yaparak; 'Son bir kaç gündür hakkımda çıkan asılsız iddiaları şaşkınlıkla izliyorum. Gerçekle hiçbir alakası olmayan bu ithamlar beni ve ailemi çok üzdü' demişti. Günaydın köşe yazarı Mevlüt Tezel, Talat Bulut'un taciz skandalını kaleme aldı. İşte o yazı...

Giriş Tarihi 07 Haziran 2018, 00:00 Güncelleme 07 Haziran 2018, 13:57
Talat Bulut’un taciz skandalı! İlk #Metoo kampanyamız başladı, şimdi top FOX TV’de

İÇİNDEKİLER



Talat Bulut'un, rol aldığı Fox TV dizisi 'Yasak Elma'da kostüm asistanı Özge Ş.'yi taciz ettiği iddiası gündeme oturdu. 19 yaşındaki Özge, şöyle diyor:

"Talat Bulut'un kravatını düzeltecektim, 'Gel, arka tarafta bakalım' dedi. Orada beni dudağımdan öptü ve gitti. O olayın şokuyla kaldım öylece... Beni öperken yanımda kimse yoktu. Ama beni oraya çağırırken şahitlerim var. Maddi manevi tazminat davası değil, ceza davası açacağım. Yaptıkları cezasız kalmamalı, başka kimse benimle aynı şeyi yaşamasın." Özge Ş., Bulut'un menajerinin uzlaşmak istediğini ama kendisinin kabul etmediğini de açıkladı.



Talat Bulut'un avukatının yaptığı yazılı açıklamada;

Özge Ş.'nin iddialarının asılsız olduğu, Bulut'un toplumun hassas olduğu bir konuda zan altında bırakıldığı belirtiliyor.

Bulut'a iftira atılıyor da olabilir. Ancak Özge Ş.; şahitleri olduğunu, derdi para olmadığı için ceza davası açacağını ve Bulut'un menajerinin uzlaşmaya çalıştığını söylüyor. Bu açıklamalar, Bulut'u zor durumda bırakabilir.



Geçtiğimiz yıl Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın tacizci olduğu ortaya çıkınca, sosyal medyada başlayan ve kadınların yaşadıkları tacizleri paylaştığı #MeToo (Ben de) kampanyasıyla;

Kevin Spacey, Charlie Rose gibi birçok tacizci ünlü deşifre olmuştu.

Hatırlarsınız bu köşede, 'Bizde de yok mu tacizci ünlüler? Elbette var ama kurbanları genelde toplumdan dışlandığı için tacize uğradıklarını dile getiremiyorlar. Türkiye'de #MeToo kampanyasına ihtiyaç var' diye yazmıştım.



Galiba Talat Bulut vakası, Türkiye'nin ilk #MeToo (Ben de) kampanyasını başlattı. Hande Ataizi, isyan bayrağını çekti bile...

Ataizi, 18 yıl önce, 'Melekler Evi' filmindeki rol arkadaşı Talat Bulut'u tacizle suçlamıştı. Bulut'un tekrar tacizle gündeme gelmesi üzerine Ataizi, şöyle dedi: "Dünyada tacize karşı bir ayaklanma var. Kadınlar artık daha cesur. Ben de o dönem o tarz şeyler yaşadım. Bu emekçi kız, korkmamış, dava açacağını söylemiş, helal olsun." Eğer Özge Ş. ve Ataizi'nin başlattığı #MeToo (Ben de) kampanyasına başka cesur kadınlar da katılırsa, sadece Talat Bulut'u değil başka ünlüleri de zor günler bekliyor demektir!



Evet, suç ispatlanana kadar herkes masumdur ama Bulut'a yönelik iddia çok vahim. Bu suçlamaların çok daha hafifleri yüzünden, ABD'de bazı ünlülerin kellesi alındı. Hatta 'All the Money in the World' adlı film, Kevin Spacey'nin rol aldığı sahneler çıkarıldığı için yeniden çekildi.

Top şimdi Fox TV'de.

Bakalım nasıl bir karar alacaklar...



'O KIZA HELAL OLSUN'

Hande Ataizi de 18 yıl önce "Melekler Evi" filmindeki rol arkadaşı Talat Bulut'u tacizle suçlamıştı. Talat Bulut'un tekrar tacizle gündeme gelmesi üzerine Hande Ataizi, "Dünyada tacize karşı bir ayaklanma var. Kadınlar artık daha cesur. Ben de o dönem o tarz şeyler yaşadım. Bu emekçi kız, korkmamış dava açacağını söylemiş, helal olsun" dedi.



VAN GÖLÜ KRİZİ NEDİR?

Talat Bulut'u 18 yıl önce de 'Melekler Evi'nde başrolü paylaştığı Hande Ataizi şöyle suçlamıştı.

"Beni gece 02.30'da otel odasına senaryo çalışmaya, sonra da Van Gölü'ne girmeye davet etti." Çıldıran Talat Bulut'dan cevap gecikmemişti: "Sanatçı kimliği olmayanlar savunma mekanizmalarında dahi cinsel kimlikleriyle öne çıkmak isterler. Bunları ara sıra tuvalet penceresinde sıkışmış görebiliriz."



TALAT BULUT'TAN İLK AÇIKLAMA

Yaşananların ardından Talat Bulut'un avukatı yazılı bir açıklama yayınladı:

"Müvekkilim Talat Bulut hakkında bir kaç gündür sosyal medyada ve bu gün diğer medya organlarında ortaya atılan iddialar tamamen asılsızdır.

Talat Bulut 42 yıl boyunca sanat hayatını saygın bir şekilde sürdürmüş ve toplumsal konulara duyarlılığı ile de sevenlerinin takdirini kazanmış, oldukça sevilen bir sanatçıdır.

Bir genç kız babası olan müvekkilim toplumun hassas olduğu bir konuda zan altında bırakılmış, toplum önündeki itibarı zedelenmeye çalışılmıştır. Müvekkilim hakkında ki tüm iddiaları reddetmekle beraber konunun ilgili tarafına karşı yasal başvuru hakkımızı derhal kullanacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."