Oscarlık ziyafet

Şef Wolfgang Puck, Oscar mönüsüne Adana Kebap, incir tatlısı ve içli köfteyi eklemekle kalmadı dünya çapındaki restoran mönüsüne babagannuşu ekledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2018 Güncelleme 30 Mayıs 2018, 00:00
Oscarlık ziyafet

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 90.'sı düzenlenen Oscar Ödülleri Töreni'nde bir ilk gerçekleşmişti. Yıllardır Hollywood dünyasının akın ettiği törenlerin yemeklerine imza atan Avusturyalı ünlü şef Wolfgang Puck, bu yıl Oscar töreninde Adana Kebap, kabak tatlısı ve içli köfte servis etti. TÜRK mutfağının eşsiz lezzetlerinin gördüğü ilgiden ilham alan Wolfgang Puck, şimdi de dünya çapındaki birçok lokantasının mönüsünde değişikliğe gitti.



Los Angeles, Singapur, Londra ve Doha gibi dünyanın birçok şehrinde lüks restoranları olan ünlü şef, İstanbul'daki mekanında babagannuşun lezzetini keşfetti. Patlıcanla yapılan Türk mutfağının lezzetini çok beğenen Wolfgang Puck, Türk aşçıdan babagannuşun tarifini öğrenip tüm dünyadaki restoranlarında yapılması için talimat verdi. Bu arada Hatay mutfağına özgü soğuk bir meze olan babagannuşun tarifi şöyle: Patlıcanlar, domatesler ve biberler kömür ateşinde közlenip iyice piştikten sonra kabukları soyulur. Havanda ezilerek püre haline getirilir ve iyice karıştırılır. Sarımsaklar dövülerek püreye katılır. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz karıştırılarak soğuk servis yapılır.