Kim Kardashian'ın soyağacının Erzurum ve Kars'a uzandığı ortaya çıktı


Aile kökleri Türkiye'ye dayanan Ermeni asıllı ABD'li TV yıldızı Kim Kardashian'ın soyağacı ortaya çıktı. İngiliz Daily Mail gazetesi Kardashianların, Erzurum'da ve Kars'ın Karakale köyünde yaşamış atalarına ait fotoğrafları yayınladı.

KIM KARDASHIAN'IN ATALARI ERZURUM'A GÖÇ ETTİ
Kim Kardashian'ın büyük büyük babası Hovhannes Miroyan ile büyük büyük annesi Lusyak Çorbacıyan, 1900'lü yılların başında kızları Vartanuş'u yanlarına alarak Erzurum'dan California'ya göç ettiler. Vartanuş, ABD'de Arakel Arakelyan ile evlendi. Çiftin Helen Arakelyan adlı kızları ise Karsgöçmeni Arthur Kardashian ile dünya evine girdi. Kim'in star yeteneğini de, enerjik babaannesi Helen'den aldığı konuşuluyor.

KIM KARDASHIAN'IN DEDESİ 1913 YILINDA TÜRKİYE'DEN AYRILDI
Arthur-Helen çiftinin Robert adını verdikleri bir oğlu oldu. Robert, daha sonra ünlü bir avukat oldu ve Amerikalı yapımcı Kris Jenner ile yaptığı evlilikten Kim doğdu. Kim Kardashian'ın Kars kökenli baba tarafından büyük dedesi Tatos, 1913 yılında Türkiye'den ayrıldı.

"ERZURUMLULARDAN KIM KARDASHIAN'I TANIYOR MUSUNUZ? SORUSUNA İLGİNÇ YORUMLAR"
Kim Kardashian'ın aile köklerinin Kars ve Erzurum'a dayandığı bilgisinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada Erzurumlu ve Karslılar 'Hemşehri' esprileri yaptılar.

KARSLILARDAN SERT TEPKİ
Ünlü ABD'li yıldız Kim Kardashian'ın soyağacı ortaya çıkarılması ve Kardashian'ın dedelerinin Kars ve Erzurum'da yaşadığının ileri sürülmesine Kars Karakale Köylüleri tepki gösterdi.
Son günlerde tekrar gündeme gelen ve Kars Karakaleli olduğu ileri sürülen Kardashian, Karakalelileri kızdırdı. Her yıl aynı durumun gündeme gelmesine tepki gösteren Karakale köylüleri, Kardashian'ın dedelerinin köylerinde yaşadığına inanmadıklarını belirtti.
"Hiç kendisini yormasın, o buralı olamaz, biz kesinlikle onu kabullenmiyoruz"

İngiliz Daily Mail gazetesi yaptığı bir araştırmayla ABD'li televizyon yıldızı Kim Kardashian'ın soyağacını ortaya çıkarılmasının kendileri için bir şey ifade etmediğini belirten köylüler, "Kim Kardashian'ın buralı olabilmesi için önce insanın soy kütüğünü bilmesi gerekir. Bu topraklarda birçok insanlar yaşamış olabilir. Ama insanın önce vatanı, doğduğu yerdir. Yaşadığı yerdir, öldüğü yerdir. Kim Kardashian, ne burada doğmuş, ne burada yaşamış, ne burada ölmüş, bu boş bir yalan sözdür" hiç kendisini yormasın, o buralı olamaz, biz kesinlikle onu kabullenmiyoruz. O bizim köyümüz değildir" dedi.

"HOŞUNA GİTMİŞTİR, ONDAN AKRABA OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİR"
Köylüleri Muammer Çopur'un Kardashian'ın 4 kuşak öncesinden kuzeni olduğu söylemlerini doğrulamayan Ercan Ulunyege, Çopur'un genç olduğunu ve Kardashian'ın huşuna gitmiş olabileceğini ve ondan böyle bir cümle kullandığını söyledi.
Ercan Ulunyege, "Öyle bir şey yoktur, tanımıyoruz, alakası yoktur. Kars'ın Karakale'si var, ama kaç tane Karakale var, kazalarında var. Belki kazalarındandır. Burada yok, hayır kanıtı var mı elinde? 1915'te gitmişler, eğer bir tane genç söylemişse, o da kız hoşuna gitmiştir, Kim Kardashian manken mi ne? Hoşuna gitmiş ondan dolayısı demiş bizim akrabamızdır" diye konuştu.

"GELİYOR BİZLERİ RAHATSIZ EDİYORLAR"
Bazı gazetecilerin köylerine gelerek kendilerine farklı tekliflerde bulunduklarını ifade eden bir başka köylü, "Bu konuda bir bilgimiz yok. Doğma büyüme buralıyız. Öyle birleri de yaşamadı burada, yaşamışsa da biz bilemeyiz. Geliyor bizleri rahatsız ediyorlar. Benim evim eski yapıdır. Gelip bana diyorlar ki, "para verelim, sen de burada yaşamış", "dedeleri burada yaşamış" bizim kendimiz de Rusya'dan gelmişiz gidip oraya mı sahip çıkalım" diye tepki gösterdi.

İngiliz Daily Mail gazetesi yaptığı bir araştırmayla ABD'li televizyon yıldızı Kim Kardashian'ın soyağacını ortaya çıkarmasıyla ilgili haberlerin çıkmasının ardından köylerine çok sayıda gazetecinin geldiğini belirten köylüler, Kars'ın Karakale köyünde yaşayan ve Kim Kardashian'ın kuzeni olduğu öne sürülen Muammer Çopur, ise köyde yaşamadığını ve gündeme gelmek için akraba olduğunu ifade ettiğini ileri sürüdüler.













