Taciz kurbanı

Özgecan Aslan'ın ölümünden sonra tacize uğradığını haykıran ünlülere Nazan Öncel de eklendi. Şarkıcının, 9 yaşındayken üvey babasının tacizine uğradığı için 'Demirden Leblebi' şarkısını yazdığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2015 Güncelleme 21 Şubat 2015, 00:00
Taciz kurbanı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin gündemine oturan Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından sosyal medyada 'sendeanlat' başlığı altında tacize uğradığını itiraf edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Güzel oyuncu Beren Saat'ten sonra sevilen popçu Nazan Öncel de 9 yaşındayken üvey babasının tacizine uğradığını itiraf etti. Çocukluğunda yaşadığı ve hayatının kabusu olan bu olay için 2008 yılında "Demirden Leblebi" şarkısını yapan sanatçı, Kadınca dergisinde yayınlanan 'Öldürülen Haysiyetimizdir' başlıklı yazısında da yaşadığı anları şu sözlerle anlattı:

YILLAR SONRA İÇİNİ DÖKTÜ
"Daha el kadar bir çocuktum, ne mini etek giymiştim, ne şu, ne de buydu. O acımasız, o talihsiz olayı yaşamam için dünyaya bir kız çocuğu olarak gelmiş olmam bile yeterdi… On yıllar sonra belki bir işe yarar dedim, tuttum Demirden Leblebi'yi yazdım. Dedik de ne oldu, o empati yapmaktan aciz adamların bizi bir öldürmediği kaldı… Burada söz konusu olan elbette ben değilim, benim gibi kimliğinin cinsiyet hanesinde kadın yazan her kadındır, bütün kızlarımız, kız kardeşlerimiz, analarımızdır. Söz konusu olan bu acıların altında kalanlarımız, kırılan haysiyetimizdir."