Ünlüler gaza geldi

Gezi Parkı'nda yaşananlar magazin dünyasının da gündemine oturdu. Ünlü sanatçılar, polisin orantısız güç kullandığını söyleyerek tepki yağdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Haziran 2013 Güncelleme 03 Haziran 2013, 02:54
Ünlüler gaza geldi

İÇİNDEKİLER

Taksim Gezi Parkı, ünlülerin yeni adresi oldu. Sık sık eğlence mekanlarında görmeye alışık olduğumuz ünlü isimler, bu kez Gezi Parkı'ndaki eylemlerde boy gösterdi. Özgü Namal, Azra Akın, Can Bonomo, Rıza Kocaoğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Cemal Hünal, Feridün Düzağaç, Koray Candemir, Öykü Karayel, Öykü Çelik, Nez ve Murat Eken gibi bir çok ünlü önceki gün Taksim ve civarındaki eylemlere katıldı.

Polisin
orantısız güç kullandığını söyleyen ünlüler tepkilerini dile getirdi. Cem Yılmaz, Kıvanç Tatlıtuğ gibi sevilen isimler de polisin tutumundan şikayetçi olarak twitter'da mesaj yayınladı. İçişleri Bakanlığı ise olaylarda orantısız güç kullanan emniyet güçleri hakkında yasal işlem yapılacağını duyurdu.

KIVANÇ KIZDI
Yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, "Aklımız Taksim'de" diye tweet attı. Sayfasında mesaj yayınlayan Tatlıtuğ 'Orantısız kullanılan güç, tek bir evladı bile yıldırmayacaktır' yazarak polisin tutumunu da eleştirdi.

ASUMAN ABARTTI!
Polisin orantısız güç kullanmasından şikayetçi olan Asuman Krause, darbe çığırtkanlığı yaparak askeri müdahele istedi.

Twitter'da sık sık mesajlar yazan eski manken Asuman Krause, "Beşiktaş'taki polis çıldırdı. Halk müdahale edemiyor artık. Askeri müdahele gerekiyor. Yoksa çok kişi can verecek burada" twit'iyle dikkat çekti. Krause'nin bu mesajı 'Darbe istiyor' yorumlarına neden oldu.

ANNEMİN DUASI KORUDU
Şarkıcı Halil Sezai de polisi eleştirdi. Sezai, "Sadece şunu söylemek istiyorum. İstanbul'da cinayete teşebbüs var... Ölmediysek herhalde anne duasındandır! İnanılmaz bir tavır ve hareket...

AİLEMDEN BİRİ GÖZÜNÜ KAYBETTİ
Popçu Murat Dalkılıç, twitter'da "İnsanları yaralayacak, hatta öldürecek bu öfke neyin nesidir? Ailemden birinin gözünü plastik kurşunla çıkardınız! Hesabını nasıl vereceksiniz?" diye yazdı.

YILMAZ CİDDİLEŞTİ
Yazdığı twitlerle herkesi güldüren Cem Yılmaz bu kez ciddileşti. Ünlü komedyen attığı mesajla polise şöyle seslendi: "Yahu şu gaz sıkma işini bir bitirin. Bu insanlar düşman mı? Kaç yerden mesaj geliyor öleceğiz diye günahtır ayıptır ya! Kimi kimden koruyorsun?"

MASKEYLE KORUNDULAR
Gökçe Aytaç, Yasemin Allen ve sevgilisi Onur Tuna ile Canan Hoşgör, eylemlerde en tedbirli davranan isimler arasındaydı. Biber gazına karşı korunan, ünlüler gaz maskesiyle dolaştı.

ELİNDE SÜTLE GEZDİ
Boynunda maskesi takılı olan Can Bonomo elinde su şişesi ve sütle gezdi. Bonomo, "Süt göz yanmasına iyi geliyor" dedi.

UYKUSUZ RIZA
Uluç Bayraktar ile Cihangir'de dolaşan Rıza Kocaoğlu, "30 saattir uyumuyorum. Polis buradakilere düşman muamelesi yapıyor" dedi.