Maskesiz olmaz

Yaz meyvelerinin mineral ve vitamin bakımından en zenginlerinden biri olan şeftali, tek başına bile işinize yarıyor. Maskelerin ise vazgeçilmez malzemesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Haziran 2011 Güncelleme 14 Haziran 2011, 00:00
Maskesiz olmaz

İÇİNDEKİLER

ŞEFTALİ deyince, maskesiz olmaz. Yıllardır dünyanın her yerinde yüz maskesi yapımında en sık kullanılan meyvelerden biridir. Size, güzel bir şeftali maskesi tarifi vereceğim. Ancak bundan önce, şunu hatırlatmak istiyorum; şeftali, içerisine hiçbir şey eklemeden tek başına, hem peeling hem de maske olarak kullanabileceğiniz bir meyve. Şeftali kabuklarını soyun ve soyduğunuz kabukları, oval hareketlerle yüzünüzde, keseler gibi gezdirin. Şeftali kabuklarının iç yüzeyindeki sıkı bitkisel lifler, cildinizi ölü deri tabakasından arındıracaktır.
Şeftalinin iç kısmını ise sadece rendeleyin ve yüzünüze sürün, tek başına canlandırıcı bir maskedir.

YAĞLI CİLTLERE UYGUN
1 küçük şeftali
Birkaç damla limon suyu
Birkaç damla balsamik sirke
1 tatlı kaşığı yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı kil
Şeftaliyi rendeleyin ve içerisine limon suyu ile yoğurt suyunu karıştırıp çırpın ve en son kili karıştırın. Bu maskeyi 10 dakika kadar bekletip öyle sürün, kil, maskedeki suyu çeksin. Maskeyi, tüm yüzünüze, göz çevresi hariç olacak şekilde yayın ve en az 15 dakika bekletin, sonra iyice yıkayıp maden suyu ile durulayın.

KURU CİLT İÇİN İDEAL
1 küçük şeftali
1 tatlı kaşığı kaymak
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı susam yağı

Şeftaliyi iyice rendeleyip içerisine önce kaymağı, sonra balı, en son da yağları karıştırın. Göz çevresi hariç tüm yüzünüze yayın ve yarım saate yakın bekletmeye gayret edin. Yıkadıktan sonra, bir parça pamuğu süte batırıp cildinizi silin.

Karma ciltler için şeftali maskesi
1 küçük şeftali
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı süt (kaymaksız)
Birkaç damla defne yağı (olmasa da olur)
Şeftaliyi rendeleyin, bal ve sütü karıştırıp çırpın, en son da maskenin üzerine birkaç damla defne yağı damlatın, göz çevresi hariç tüm yüze ve boyna yayıp, 15-20 dakika bekledikten sonra yıkayın, sonra gül suyu ile durulayın. Bu maske siyah nokta oluşumunu da azaltır