Turuncu etki

Selülit yüzünden oluşan portakal kabuğu görünümünden kurtulmanın yolu yine PORTAKALDAN geçiyor. Meyvenin yağı kan dolaşımını hızlandırıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2011 Güncelleme 08 Mayıs 2011, 00:00
Turuncu etki

İÇİNDEKİLER

Portakal kabuğu, yüzde 4-5 oranında minerel tuzlar, organik asitler, yüzde 5-8 oranında flavonoidler ve yüzde 1-2 esansiyel yağlar içeriyor. Portakalın kabuğundaki 'oleum aurantium' hakkında birçok bilimsel çalışma yapılmış, kanserden gastrite, damar tıkanıklıklarına kadar birçok önemli hastalıkta yardımcı olduğuna dair birçok farklı bilimsel yayın olan yüksek antioksidan güce sahip bir madde. Dünyada kendini kabul ettirmiş birçok önemli markanın selülit kremlerinde bu madde mevcut. Esansiyel yağ formatında bir madde olduğu için ciltten emilimi ve deri altı dokusuna geçişi oldukça hızlı. Etki mekanizmasının ise şöyle olduğu tahmin ediliyor; deri altındaki kan ve lenfatik dolaşımı hızlandırıyor, oradaki metabolizmayı artırarak lokal yağ yakımını hızlandırıyor. Ayrıca çok kuvvetli bir antioksidan, oksijenin toksik yan ürünlerini dokudan uzaklaştırıyor. Selülit tedavisinin olmazsa olmazı olan masajın etkinliğini de artırıyor.

PORTAKAL KABUĞU YAĞI MASAJI
Evinizde kendinize o ünlü pahalı markaların kremleri kadar etkili bir masaj yağı yapabilirsiniz. 100 ml kadar bebe yağısusam yağı karışımına 10 cc kadar portakal kabuğu yağı ekleyin ve karıştırın. Kese veya peeling işlemleri ile ölü cilt tabakasından arındırılmış cilde, tercihen banyodan çıkar çıkmaz yedire yedire masaj yapın. Masajınız, ufak daireler çizerek ve yukarıdan aşağı hareketlerle olsun. Bu masajı ne kadar sık tekrarlarsanız selülitlerinizden o kadar çabuk kurtulursunuz. Bu arada bol su içip, vücuttan toksin atan, tere, turp, maydanoz, roka, semizotu gibi sebzeleri ve kavun, karpuz, erik, kiraz, elma gibi meyveleri düzenli olarak tüketmeye özen gösterin. Kendinizi masa başına çivilemeyin, kalkıp dolaşın.

DOKTORA DANIŞIN!
Portakal kabuğundan elde edilen kapsüllerin, etki mekanizması çok yönlüdür. Yağlar hem metabolizmayı hızlandırıp yağ yakımını artırarak yağ hücrelerini küçültüyor, hem vücuttan ödem atıcı etkisi var, hem de kan ve lenf dolaşımını uyarıyor. Yalnız bu kapsüller için bir doktora danışın ve piyasadaki niteliksiz ürünlerden kaçının.