YEŞİL GIDALAR ETKİLİ
Radyasyonun zararlı etkilerinden korunma ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi için yaşamın her döneminde, mevsiminde bol yeşil sebze tüketilmesinin önemli olduğu vurgulayan Dr.
Barış Mutluer radyasyona karşı C vitamini içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Vücuttan toksin atımını artıran ıspanak, maydanoz, tere, roka, brüksel lahanası, brokoli, taze fasulye, kabak, salatalık, bezelye gibi yeşil besinler bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kansere karşı koruyucu etki gösteriyor.
HAVUÇTA BİLE VAR
Doğada bulunan havuç, patates, kuru yemiş ve ayçiceği gibi bazı gıdalarda topraktaki doğal radyasyon nedeniyle diğer gıdalara göre daha fazla radyasyon bulunuyor. Ancak toprakta bulunan radyasyonun vücut için zararlı olmadığını belirten Dr. Barış Mutluer dış etkenlerden kaynaklanan radyasyonun neden olduğu hastalıklar ile ilgili de bilgi veriyor.
RADYASYON HER YERDE
Gündelik hayatımızın bir parçası haline gelen cep telefonu, bilgisayar, mikrodalga fırın, televizyon gibi birçok elektronik eşya etrafına radyasyon yayıyor. Elektronik eşyaların yaydığı dalgaların da bireylerde çeşitli rahatsızlıklara neden olabileceği yapılan araştırmalar ile gözler önüne seriliyor. Araştırmalara göre elektromanyetik dalgalar başta kanser olmak üzere alzheimer, kısırlık, astım, kalp gibi birçok hastalığı tetikliyor.
Dr. Mutluer hayatımızın bir parçası haline gelen aletlerden daha az etkilenmenin yolları olduğunu da belirtiyor.
İŞTE KORUNMA YOLLARI






