Sürpriz yok

Altın Küre'de ödüller sahiplerini buldu. 'The Social Network' En İyi Film seçilirken, Natalie Portman da beklendiği gibi 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2011 Güncelleme 18 Ocak 2011, 11:42
Sürpriz yok

İÇİNDEKİLER

Oscar'ın habercisi sayılan 68'inci Altın Küre ödülleri, Beverly Hills'de düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni klasikleşen 'Kırmızı Halı' seremonisi ile başladı. Kırmızı Halı'nın ardından başlayan ödül töreninde sürpriz yaşanmadı. Eleştirmen ödüllerinin de galibi olan Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in yaşam öyküsünü anlatan 'The Social Network/ Sosyal Ağ' En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanarak geceye damgasını vurdu. 2010'un en çok konuşulan isimlerinden Natalie Portman da 'Black Swan'daki rolüyle Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu seçildi. En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde ise ödüle ulaşan isim 'The King's Speech' ile Colin Firth oldu.

'YAŞAYAN EN BÜYÜK OYUNCU'
Gecenin en anlamlı ödüllerinden olan 'Yaşayan En Büyük Oyuncu' ödülü bu yıl çok ünlü bir isme verildi. Cecil B. DeMille adına verilen ödüle usta oyuncu Robert De Niro layık görüldü. Sunumu yapan Matt Damon, 'O yaşayan en büyük oyuncu' diyerek Robert De Niro'ya ödülünü verdi. Tecrübeli oyuncu, aldığı büyük ödül karşısında duygulu anlar yaşadı.

ÖDÜL ALANLAR
En İyi Film (Drama): The Social Network
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Colin Firth (The King's Speech)
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Natalie Portman (Black Swan)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (The Fighter)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo (The Fighter)
En İyi Yönetmen: David Fincher (The Social Network)
En İyi Senaryo: Aaron Sorkin (The Social Network)
En İyi Yabancı film: In A Better World (Danimarka)
En İyi Animasyon: Toy Story 3
En İyi Müzik: Trent Reznor, Atticus Ross (The Social Network)
En İyi Şarkı: "'You Haven'T Seen The Last Of Me" - Burlesque