Ağrılara son

Kütahya Kaplıcaları, her türlü ağrıya ve kadın hastalıklarına karşı sağlık vaat ediyor... Her yıl on binlerce kişi, bu özel kaplıcalarda şifa buluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2011 Güncelleme 12 Ocak 2011, 00:00
Ağrılara son

İÇİNDEKİLER

Kütahya ; gelişmekte olan sanayisi, zengin yeraltı ve yerüstü kaynakları, el sanatları, tarihi ve termal suları ile önemli bir turizm potansiyeline sahip. Kente 100 kilometre mesafedeki Emet'te bulunan Kaynarca Kaplıcaları'nın tarihi antik çağlara dayanıyor. Şifalı suların, başta ağrılı rahatsızlıklar ve romatizmal hastalıklar olmak üzere sinir, kas, cilt, romatizma, eklem ve mide hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.

Altyapısı ve çevre düzenlemesi tamamlanmış olan bu kaplıcalar; bol miktarda sülfat, bikarbonat, kalsiyum ve magnezyum içeriyor. 'Termal Turizm Merkezi' ilan edilen kaplıcaların sıcaklığı 43-56 derece olup, hipotonik sular grubuna giriyor. Bu özelliğiyle de cilt hastalıklarına iyi geliyor. Kaynarca Kaplıcaları'nda yerli ve yabancı ziyaretçiler için oteller ve moteller bulunuyor. Burada bulunan tesisler belediye tarafından işletiliyor. Kaplıca merkezinde 4'er kişilik 36 apart, 3 hamam, kapalı ve açık havuzlar, Osmanlı Hamamı, sauna, özel banyolar, spor tesisleri, botanik ve karavan parkı bulunuyor. Ziyaretçilere daha iyi olanaklar sunulması amacıyla hazırlanan kongre oteli, açık ve kapalı olmak üzere iki olimpik yüzme havuzu ve sportif amaçlı hizmet birimlerinin inşaatı ise halen sürüyor.

HER DERDE DEVA

Romatizmal ve ağrılı hastalıklar üzerinde önemli etkisi bulunan Kaynarca Kaplıcaları; ayrıca aşağıdaki hastalıklara da derman oluyor:

Felç
Eklem hastalıkları
Kireçlenme
Omurilik rahatsızlıkları
Kadın hastalıkları
Sinir hastalıkları
Sedef
Böbrek taşı
Mide
Egzama
Sindirim sistemi

BUNLARA DİKKAT!
Termal ve kaplıca tercihinizi nerede kullanırsanız kullanın, öncelikle doktor kontrolünden geçmeniz şart. Kaplıca suları herkes için faydalı olmayabiliyor. Uzmanlar, kaplıca için sakıncalı olan hastalıkları şu şekilde sıralıyor:
Kanser, tüberküloz, kas hastalıkları, iltihabi tür eklem rahatsızlıkları, nörolojik hastalıkların çoğu, organ yetmezliği durumda; karaciğer, kalp, böbrek yetmezliği (hafif yetmezlik durumunda kontrollü olarak girebilirler), akut kanaması olanlar, ağır anemiler, hipertansiyonun oynak olduğu dönemler, insüline bağlı diyabetteki hastalar, üçüncü aydan sonra hamileler... Suya girdikten sonra, vücudunda normalden farklı bir değişiklik hissedenlerin ise (ateş yükselmesi, tansiyonda oynama gibi) mutlaka doktorla görüşmesi gerek.